Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Tσίπρας επισκέφθηκε πρωτότυπο συνεργατικό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι (φωτο)

O Tσίπρας επισκέφθηκε πρωτότυπο συνεργατικό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γαλλία, Παρίσι, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Φωτογραφίες,

Ξενάγηση στο πρωτότυπο συνεργατικό σούπερ μάρκετ «La Louve» είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι, στο περιθώριο της παρουσίας του πρώην πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε από ιδρυτικά μέλη του εξαιρετικά πετυχημένου συνεργατικού εγχειρήματος, το οποίο αριθμεί πλέον 8.000 μέλη που ψωνίζουν καθημερινά, συμμετέχοντας παράλληλα στη χρηματοδότηση, τη διοίκηση και τη λειτουργία της επιχείρισης.

Τα μέλη εργάζονται τρεις ώρες το μήνα και μπορούν να αγοράζουν ποιοτικά προϊόντα ακόμη πιο φθηνά.

Κατά την ξενάγηση, οι ιδρυτές και εργαζόμενοι εξήγησαν πώς οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά, ενώ το εγχείρημα έχει την υποστήριξη του Δήμου Παρισίου και τα κέρδη επενδύονται ξανά στο σούπερ μάρκετ.

Ο τρόπος διαχείρισης επιτρέπει ανταγωνιστικές και εξαιρετικά χαμηλότερες τιμές, ενώ στόχος αυτής της συνεργατικής επιχειρηματικής ιδέας είναι και η ευαισθητοποίηση των μετόχων σε περιβαλλοντολογικά θέματα, αλλά και σε θέματα ανταλλαγής και αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης θα έχει συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και στις 20.30 το βράδυ θα συμμετέχει σε δείπνο των διοργανωτών της εκδήλωσης εγκαινίων της έδρας Δημοσίου Χρέους του Πανεπιστημίου Sciences Po, που γίνεται προς τιμήν του, με την παρουσία «διανοουμένων, ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και opinion makers.

Σχετικά άρθρα