Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πέτσας δεν άκουσε ποτέ ότι η Ελλάδα είναι ηγέτιδα στα Βαλκάνια – Τώρα θα την… επαναφέρει; Μας ρεζιλεύει

Ο Πέτσας δεν άκουσε ποτέ ότι η Ελλάδα είναι ηγέτιδα στα Βαλκάνια – Τώρα θα την… επαναφέρει; Μας ρεζιλεύει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Στέλιος Πέτσας,

Η Ελλάδα έχει αναγνωριστεί εδώ και κάποια χρόνια ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και ο Στέλιος Πέτσας, σε παράλληλο κόσμο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τώρα θα επαναφέρει την Ελλάδα στα Βαλκάνια.

Και είναι να απορεί κανείς με αυτούς τους νεοδημοκράτες, πρόκειται για ανθρώπους παντελώς ανίδεους από γεωπολιτική;

Δεν μπορούν να βρουν ούτε τις σωστές λέξεις να εκφραστούν;

Εντάξει, έχουμε διαπιστώσει ότι ο κ. Πέτσας δεν καταλαβαίνει και πολλά από γεωπολιτική, δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία και τη βαρύτητα των λέξεων, δεν του δίνουν τουλάχιστον έναν διπλωμάτη να του κοιτά τα κείμενα, να μη λέει πράγματα που εκθέτουν τον ηγετικό ρόλο της χώρας;

Θα σοβαρευτούν; Θα πάψουν τη μικροπολιτική στα εθνικά θέματα;

Θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση;

Όλοι από «Δόμνα Μιχαηλίδου» πάσχουν; Ένας που να του «κόβει» δεν υπάρχει;

Θα πάψει να ρεζιλεύει τη χώρα στα εθνικά και γεωπολιτικά ζητήματα ο κ. Πέτσας όποτε ανοίγει το στόμα του;

Θα μάθει επιτελούς την εθνική γραμμή ο κ. Πέτσας; Να την εμπεδώσει εννοούμε!

Βλέπουν οι Τούρκοι κάτι αξιωματούχους σαν τον Πέτσα και μας θεωρούν «για πλάκα».

Η ολική επαναφορά του Πέτσα

Η ολική επαναφορά της Ελλάδας στα Βαλκάνια αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η χώρα μας θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής, με αναγκαία προϋπόθεση τον απόλυτο και πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, Διεθνών Συνθηκών και την αποφυγή ενεργειών που διαταράσσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτουν σε κίνδυνο την κοινή πορεία, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του Thessaloniki Summit 2019, που οργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

«Στην περιοχή των Βαλκανίων, η οποία παράγει περισσότερη ιστορία από όση μπορεί να καταναλώσει, η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια δύναμη ειρήνης, δημοκρατίας και σταθερότητας», είπε ο κ. Πέτσας και σημείωσε πως η χώρα μας στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και γιατί αποτελεί και ένα δημοκρατικό μοχλό πίεσης για τον εκσυγχρονισμό των γειτονικών μας χωρών, την περαιτέρω ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, αλλά και την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στις διμερείς μας σχέσεις.

«Η Ελλάδα θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής, παράλληλα, όμως, παραμένει σταθερή στην πάγια εθνική μας θέση: Οτι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία είναι ο απόλυτος και ο πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Συνθηκών και βέβαια η αποφυγή ενεργειών που διαταράσσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτουν σε κίνδυνο την πορεία μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την «επιστροφή» της Ελλάδας στα Βαλκάνια είπε ότι αυτή μπορεί να γίνει:

»1. Με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στο σημείο αυτό ανέφερε την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

»2. Την αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας, θέμα για το οποίο ο κ. Πέτσας σημείωσε τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επανασυστήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό.

»3. Την ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών σε πολλά θέματα -και στον τομέα αυτό η Θεσσαλονίκη έχει να προσφέρει πολλά.

»Αναφερόμενος στο Thessaloniki Summit o κ. Πέτσας είπε ότι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα φόρουμ συζήτησης για τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα