Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρ. Παυλόπουλος: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα σύνορα και το έδαφος της πατρίδας

Πρ. Παυλόπουλος: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα σύνορα και το έδαφος της πατρίδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

«Η Ελλάδα είναι η δύναμη που εργάζεται για την ειρήνη και την ανάπτυξη, τόσο στην εγγύς περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνηση του στην τελετή αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως «εάν χρειασθεί, εμείς, οι Έλληνες, είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε αποτελεσματικά τα σύνορα και το έδαφος της πατρίδας μας, που αποτελούν επίσης σύνορα και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάντοτε υπό όρους αρραγούς ενότητας», γιατί όπως είπε, «η Ιστορία, μας έχει διδάξει πως τα μεγάλα και σημαντικά και ιδίως τους εθνικούς μας στόχους τους επιτυγχάνουμε ενωμένοι».

Και υπογράμμισε: «Η διχόνοια και ο διχασμός μάς στοίχισαν ακριβά, ακόμη δε και τμήματα του εθνικού μας κορμού.

»Τέτοια τραγικά λάθη δεν είναι νοητό να τα επαναλάβουμε. Και δεν θα τα επαναλάβουμε».

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε πως, μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης, που είναι παντελώς ξένη σ΄ εμάς, τους Έλληνες, εντάσσουμε και τις έναντι της Γερμανίας νόμιμες αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της ναζιστικής κατοχής και συνέχισε:

«Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει, οι ως άνω αξιώσεις μας, από τις οποίες ουδέποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουμε παραιτηθεί, είναι πάντα νομικώς ενεργές -πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής- και δικαστικώς επιδιώξιμες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αντιφώνηση του έκανε, επίσης, αναφορές στην ιστορική πορεία των Τζουμέρκων από την περίοδο της προετοιμασίας για την Εθνεγερσία του 1821 έως στα δραματικά γεγονότα της 26ης και 27ης Οκτωβρίου 1943.

Να σημειωθεί πως ο κ. Παυλόπουλος ήταν εκείνος που τον Ιούνιο του 2017 υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για την αναγνώριση του Καταρράκτη ως Μαρτυρικό Χωριό.

Σχετικά άρθρα