Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ανδρουλάκης εθνική φωνή στις Βρυξέλλες: «Πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία»

Ο Ανδρουλάκης εθνική φωνή στις Βρυξέλλες: «Πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισλαμιστές, Κίνημα Αλλαγής, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Άμεσο πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία που δεν θα περιορίζεται σε νέες παραγγελίες, αλλά θα τερματίζει την παράδοση όπλων από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ ζήτησε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη ΒΑ Συρία.

Ακολουθεί η ομιλία:

«Πριν από ενάμιση χρόνο, σε αυτή την αίθουσα συζητούσαμε πάλι για την Τουρκική εισβολή στο Αφρίν.

»Από τη συγκεκριμένη επιχείρηση το μόνο που άλλαξε είναι το όνομα, από τον «κλάδο ελαίας», περάσαμε στην «πηγή ειρήνης».

»Ας μιλήσουμε καθαρά. O Ερντογάν, από πρωταγωνιστής στο παρασκήνιο αποσταθεροποίησης της Συρίας, πλέον και με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας και των μεγάλων γεωπολιτικών παιχτών στην περιοχή, χτυπάει τους Κούρδους, αυτούς που αντιστάθηκαν στο Ισλαμικό κράτος και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που προκάλεσε.

»Μετά από οχτώ χρόνια αιματηρού εμφυλίου, η Τουρκική εισβολή αποτελεί πηγή αίματος και ανθρωπιστικής κρίσης και όχι πηγή ειρήνης όπως ειρωνικά τη βάφτισαν.

»Ο Ερντογάν δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο όσο κι αν εμείς φωνάζουμε, γι αυτό χρειάζονται πραγματικές κυρώσεις.

»Ένα άμεσο πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων που δεν θα περιορίζεται σε νέες παραγγελίες, αλλά θα τερματίζει την παράδοση όπλων από όλα τα κράτη-μέλη.

»Με στοχευμένες κυρώσεις σε όσους έχουν την ευθύνη για αυτή την εισβολή, αλλά και εμπορικές που θα αποδεικνύουν ότι η Ευρώπη εννοεί αυτά που λέει».

Σχετικά άρθρα