Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θάνου: Κατάφωρη κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης

Θάνου: Κατάφωρη κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Δικαιοσύνη, Επιτροπή Ανταγωνισμού,

Συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζητά η Βασιλική Θάνου για να τους ενημερώσει, όπως λέει, για το μείζον ζήτημα και την κατάφωρη παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης όσον αφορά την αποπομπή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, στη σχετική της ανακοίνωση, η καρατομηθείσα Πρόεδρος της επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου αναφέρει:

«Θα ήθελα να ζητήσω τον ορισμό ημερομηνίας συνάντησης μαζί σας, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να σας ενημερώσω, για το μείζον θεσμικό ζήτημα που δημιουργήθηκε, με την ψήφιση, κατά πλειοψηφία και την (ταχύτατη) εφαρμογή της διάταξης του άρθ. 101 του Ν4623/2019 με την οποία τέσσερα (4) μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού κηρύχθηκαν αυτοδίκαια έκπτωτα από τη θέση τους (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και τα 2 μέλη).

»Το συμβούλιο της Επικρατείας, εκτιμώντας το κατεπείγον του ζητήματος όρισε ημερομηνία συζήτησης της αίτησής μας, περί αναστολής εκτελέσεως της Υπουργικής απόφασης την 30η Αυγούστου 2019.

»Διερωτώμεθα κατά πόσο είναι συμβατό για μία δημοκρατική Κυβέρνηση Κράτους Δικαίου, λίγες ημέρες πριν από την κρίση των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, να σπεύδει ο αρμόδιος Υπουργός, όπως ανακοίνωσε, να διορίσει εντός των επόμενων ημερών νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προφανώς για να προλάβει και να προκαταλάβει την απόφαση του Δικαστηρίου, επιδιώκοντας να δημιουργήσει «τετελεσμένο γεγονός», πραγματοποιώντας κατάφωρη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και καταστρατηγώντας την ανεξαρτησία αυτής».

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Βασιλικής Θάνου όπως επίσης και ποια θέση θα πάρουν στις καταγγελίες της.

Σχετικά άρθρα