Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση έκπληξη για τον Τσίπρα στο Άγιο Όρος (φωτογραφίες)

Συνάντηση έκπληξη για τον Τσίπρα στο Άγιο Όρος (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιο Όρος, Αλέξης Τσίπρας, Φωτογραφίες,

Καθ΄οδόν προς την Αθήνα είναι ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους.

Το πρωί ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως παρέστη στη θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος που ήταν και ο τελευταίος του σταθμός και στην συνέχεια αναχώρησε.

Όμως σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νίκο Παπαχρήστο από το Amen που βρίσκεται αποστολή στο Άγιο Όρος μια συνάντηση -έκπληξη περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα:

Τελευταίος σταθμός της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως στη Μοναστική Πολιτεία του Άθω ήταν η Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Τον Αλέξη Τσίπρα, που έφτασε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, υποδέχθηκε εγκάρδια ο Καθηγούμενος της Μονής, Γέροντας Αλέξιος μαζί με πατέρες της Αδελφότητας, παρουσία πολλών προσκυνητών που φιλοξενούνται στο όμορφο Μοναστήρι.

Μετά τον εσπερινό ο Καθηγούμενος της Μονής ξενάγησε στο Καθολικό και στην Μονή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του, Νίκο Παππά και τον Χρυσόστομο Λυκόπουλο, υπεύθυνο θεματικής θρησκευμάτων του κόμματος.

Τους μίλησε για τις ιερές εικόνες, της αγιογραφίες και το περίτεχνο τέμπλο του Καθολικού, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και το μουσείο όπου φυλάσσονται κειμήλια και χειρόγραφα.

Κατά τη διάρκεια σύντομης βόλτας στην αυλή της Μονής o κ.Τσίπρας είχε και μια απρόσμενη συνάντηση. Επισκέπτες από την Γερμανία τον πλησίασαν εκφράζοντας την επιθυμία να τον γνωρίσουν.

Ανάμεσά τους ήταν ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Φράντζ Πσίρερ, ο πρώην υπουργός Προεδρίας του ίδιου κρατιδίου Ζίγκφριντ Σνάιντερ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Γκίζικε & Ντέβριεν» που τυπώνει το Ευρώ, κ.Βάλτερ Σλίμπους και ο ομογενής κ.Σταματόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου.

Αμέσως μετά ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως παρακάθησε στην κοινή τράπεζα της Μονής μαζί με όλους τους προσκυνητές. Στην τράπεζα παρακάθισε και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, ο οποίος κατά την συνάντηση που είχαν στην έδρα της Πολιτικής Διοίκησης τον ενημέρωσε για τα έργα που γίνονται όπως αυτό της ανεγέρσεως του Κέντρου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Αργότερα στο Αρχονταρίκι προσφέρθηκε το παραδοσιακό Αγιορείτικο κέρασμα όπου ο Καθηγούμενος Γέροντας Αλέξιος και ο κ.Τσίπρας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν παρουσία προσκυνητών για την ζωή στο Άγιον Όρος αλλά και για ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο στην εποχή της πολυδιάστατης κρίσης.

«Όλα τα προβλήματα λύνονται με αγάπη, κατανόηση και διάλογο» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο γέροντας Αλέξιος ο οποίος ευχαριστώντας τον Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψή του στον Άθω επισήμανε τη διαχρονική προσφορά του Αγίου Όρους στην Ορθοδοξία και το Γένος.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε – όπως άλλωστε έπραξε και σε όλες τις επαφές που είχε κατά την διήμερη παραμονή του στον Άθω – τη σημασία διαφύλαξης της Αγιορείτικης κληρονομιάς.

Το πρωί του Σαββάτου ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως παρέστη στη θεία λειτουργία και λίγο μετά τις εννέα και μισή εξήλθε με την συνοδεία του από το Άγιον Όρος, ολοκληρώνοντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην υπερχιλιόχρονη Μοναστική Πολιτεία.

tsipras 52

tsipras 53

tsipras 54

tsipras 50

Σχετικά άρθρα