Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας στην “αετοφωλιά” του Αγίου Όρους (φωτορεπορτάζ)

Ο Τσίπρας στην “αετοφωλιά” του Αγίου Όρους (φωτορεπορτάζ)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιο Όρος, Αλέξης Τσίπρας, Φωτογραφίες,

Στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο οδοιπορικό του στην Αθωνική Πολιτεία.

Η υποδοχή ήταν εγκάρδια και η ανάβαση, μέσα από τις στοές και τους ξύλινους διαδρόμους που κρέμονται δεκάδες μέτρα ψηλά από το έδαφος, φάνηκε να εντυπωσιάζει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως όπως μεταφέρει ο Νίκος Παπαχρήστου από το site Amen:

Την «αετοφωλιά» του Αγίου Όρους, την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα, όπου το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας μοιάζει να «αγκαλιάζει» την αθωνική γη και ο άνθρωπος αισθάνεται να μπορεί να αγγίξει τον ουρανό , επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην είσοδο της «σκαρφαλωμένης» σε βράχο Μονής περίμεναν τον κ.Τσίπρα ο Καθηγούμενός της, Γέρων Ελισαίος και μέλη της Αδελφότητας καθώς και νεαροί προσκυνητές που φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στο Μοναστήρι. Ο κ.Τσίπρας μίλησε μαζί τους και απευθυνόμενος προς τον Καθηγούμενο είπε ότι γνωρίζει ότι στη Μονή εγκαταβιώνουν πολλοί μορφωμένοι μοναχοί.

Ευγενικός και χαμογελαστός χαιρετούσε δια χειραψίας έναν προς έναν μοναχούς και προσκυνητές που συναντούσε στην ανοδική του πορεία προς τον χώρο υποδοχής, το Αρχονταρίκι της Μονής.

Πριν όμως από το παραδοσιακό Αγιορείτικο κέρασμα – αρωματικό τσίπουρο, γλυκό του κουταλιού και ένα παγωμένο νερό – λίγα λεπτά περισυλλογής με θέα τον Συγγιτικό κόλπο και την νεφελοσκέπαστη κορυφή του επιβλητικού Άθω.

Ο Καθηγούμενος Ελισαίος ενημέρωσε τον φιλοξενούμενό του για την ιστορία της Μονής, για τον χώρο που την περιβάλλει και του έδειξε από εκεί ψηλά τις πτέρυγες του μοναστηριακού συγκροτήματος μέχρι και τα περιβόλια του.

Μετά το κέρασμα ακολούθησε επίσκεψη στη βιβλιοθήκη της Μονής με τα εξαιρετικής σημασίας χειρόγραφα και τα σπάνια βιβλία.

Περίπου δύο ώρες αργότερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος συνοδευόταν από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Νίκο Παππά και τον Χρυσόστομο Λυκόπουλο, γραμματέα θεματικής θρησκευμάτων του κόμματος – αποχαιρέτησε τον Καθηγούμενο, Γέροντα Ελισαίο και την Αδελφότητα για να εισπράξει και την δική τους πρόσκληση – όπως συνέβη και στην Ιερά Κοινότητα και στις δύο Μονές που επισκέφθηκε προηγουμένως – να επισκεφθεί ξανά το Άγιον Όρος.

Από την Μονή Σίμωνος Πέτρα μετέβη στη Μονή Ξενοφώντος όπου και θα καταλύσει.

tsipras 40

tsipras 41

tsipras 42

tsipras 43

tsipras 44

Σχετικά άρθρα