Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ανδρουλάκης βγαίνει μπροστά – Δεν απέκλεισε να κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές

Ο Ανδρουλάκης βγαίνει μπροστά – Δεν απέκλεισε να κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2019, Ευρωεκλογές 2019, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

Πριν τις ευρωεκλογές και εγκαίρως, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε φροντίσει να θέσει ψηλά τον πήχη για την ευρωκάλπη, ξεκαθαρίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής έπρεπε να φτάσει το διψήφιο ποσοστό.

Εξάλλου, μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, ο επανεκλεγείς ευρωβουλευτής, που αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς, μιλώντας στη «Νέα Σελίδα», είχε τονίσει ότι το κόμμα του πρέπει «να ξεφύγει από την εσωστρέφεια των μονοψήφιων ποσοστών», τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής «παίρνει την σκυτάλη από το 8% της Ελιάς».

«Το Κίνημα Αλλαγής, ως εγχείρημα ενοποίησης του προοδευτικού χώρου, παίρνει τη σκυτάλη από το 8% της Ελιάς στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

»Τότε, παρά τη σημαντική κυβερνητική φθορά της συγκυβέρνησης με τη Δεξιά, αντέξαμε.

»Σήμερα, οι πολιτικές συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και ο πήχης μπαίνει πολύ πιο ψηλά.

»Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια των μονοψήφιων ποσοστών και να προχωρήσουμε αποφασιστικά προς τα μπροστά», τόνιζε χαρακτηριστικά στη «Νέα Σελίδα» ο Ν. Ανδρουλάκης.

Σήμερα, ευλόγως, ο ευρωβουλευτής δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από τις ψήφους που πήρε το κόμμα του, καθώς όχι μόνο δεν προτιμήθηκε από διψήφιο ποσοστό ψηφοφόρων, αλλά πέρασε κάτω και από τον πήχυ του 8% της «Ελιάς».

«Ήλπιζα σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές», επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό «247» ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Επίσης, προανήγγειλε ότι περιμένει την αυριανή συνεδρίαση των οργάνων του Κινήματος προκειμένου να καθοριστεί η πολιτική γραμμή για τις εθνικές εκλογές, ενώ έθεσε ως προϋπόθεση για να μπει το κόμμα του σε συζήτηση για συνεργασία με το πρώτο κόμμα να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από την περασμένη Κυριακή.

Τούτων δοθέντων, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αυριανή του παρέμβαση στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, ο Ν. Ανδρουλάκης όχι μόνο δε θα συμμεριστεί την ικανοποίηση της ηγεσίας του κόμματος για τη «αντοχή» των ποσοστών του, αλλά θα διατυπώσει σκληρή κριτική για λάθη, παραλείψεις και όλα όσα οδήγησαν σε περαιτέρω συρρίκνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Σχετικά άρθρα