Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμός στην Καρδίτσα – Τσίπρας: 26 Μαΐου ξεκινά η νίκη – Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη (φωτο)

Χαμός στην Καρδίτσα – Τσίπρας: 26 Μαΐου ξεκινά η νίκη – Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωεκλογές 2019, Καρδίτσα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Φωτογραφίες,

«Η 26η Μαΐου θα είναι μόνο η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία για να χτίσουμε έξω από τα μνημόνια την Ελλάδα των πολλών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σύντομη και μη προγραμματισμένη ομιλία που έκανε στην Καρδίτσα στο πλαίσιο της επίσκεψής του.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού έκανε βόλτα στον πεζόδρομο που βρίσκονται τα τσιπουράδικα της Καρδίτσας και ο κόσμος τον ακολουθούσε κατά πόδα, κατέληξε στην κεντρική πλατεία η οποία γέμισε μέσα σε ελάχιστα λεπτά και εκφώνησε σύντομο χαιρετισμό.

«Στις 26 Μαΐου κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους, εκείνοι που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός.

»Εκείνοι θα προσπαθούν να δικαιολογηθούν για τις προβλέψεις τους», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αξιοποίησε δε, «τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι της περιοχής όπως και σε άλλες πόλεις που επισκέφθηκα» για να απευθυνθεί -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- «σε εκείνους που με λοιδορούσαν γιατί ήμουν κλεισμένος στο Μαξίμου και δούλευα.

»Λέγανε ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να βγει από το Μαξίμου, ε ναι, δεν μπορώ να βγω από το Μαξίμου και να προχωρήσω από τον κόσμο».

Στις 26 Μαΐου, συνέχισε, θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα ότι «θα τερματίσουμε την μεγάλη πολιτική απάτη, που έστησαν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, θα στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.

»Και θα είναι μόνο η αρχή για τη νέα μεγάλη νικηφόρα πορεία έξω από τα μνημόνια για να χτίσουμε την Ελλάδα των πολλών».

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης σύντομη αναδρομή στην τετραετία της κυβέρνησής του για να οικοδομήσει παράλληλα την αντίθεση με τους πολιτικούς του αντιπάλους:

«Περάσαν χρόνια που ήταν δύσκολα, κάναμε ένα βήμα πίσω για να μπορούμε σήμερα να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία…

»Τα διλήμματα είναι καθαρά, εμείς μιλάμε με ιδέες και επιχειρήματα, με το πολιτικό μας αφήγημα με όσα καταφέραμε παρά τα λάθη που κάναμε.

»Πήραμε την χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας και καταφέραμε να την βγάλουμε από τα μνημόνια, κρατώντας την κοινωνία όρθια».

Με το πρόγραμμα του ΔΝΤ ο Μητσοτάκης

Αναφέρθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους και εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «οι αντίπαλοι κρύβουν το πραγματικό τους πρόγραμμα που είναι ταυτόσημο με αυτό που εφαρμόστηκε την περίοδο 2010-2015 και με τις απόψεις που έχουν οι τεχνοκράτες της τρόικας και του ΔΝΤ.

Συγχρόνως έθεσε το «βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών, η Ελλάδα των πολλών ή η Ελλάδα των ελίτ» και εξήγησε «όχι γιατί κατάγονται από την ελίτ, αλλά γιατί οι ιδέες τους υποστηρίζουν τις ελίτ, γιατί είναι εκείνοι που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό με offshore, όταν εσείς καταβάλατε το κόστος».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «δεν φταίμε εμείς που είναι αντίθετος με την 13η σύνταξη, δεν φταίμε εμείς που δηλώνει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, που είναι υπέρ της επταήμερης εργασίας και λέει ότι εμείς που το υπερασπιζόμαστε δήθεν είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν, δεν φταίμε εμείς που θέλει που το ξεπούλημά της Υγείας σε ιδιώτες, δεν φταίμε εμείς που κάθε φορά που μιλάει, μετά βγαίνουν οι επικοινωνιολόγοι του και λένε ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε και ακούσατε κάτι άλλο.

»Αλλά δυστυχώς αυτό είναι το σχέδιο των νεοφιλεύθερων ακραίων αντιπάλων μας».

Δημοκρατική παράταξη ή νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε σε όλους ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν και είπε ότι στις 26 Μαΐου θα υπάρχουν δύο βασικές κάλπες: η μία θα βγάλει επταήμερη εργασία, κατάργηση της σύνταξης, απολύσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

Στην άλλη κάλπη υπάρχει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, στήριξη των αδυνάμων, η έξοδος από την κρίση με σχέδιο και ασφάλεια.

Η ψήφος αφορά την Ευρώπη, αλλά και δύο αντίπαλα πολιτικά σχέδια: το ένα αφορά την τετραετία με μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης που είναι μέτρα μόνιμα και τα οποία θέλουν να τα καταργήσουν.

Ψήφος σε αυτούς είναι ψήφος κατάργησης των μέτρων στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τα μνημόνια πλήγωσαν τη μεσαία τάξη αλλά και τους ανθρώπους του μεροκάματου και παρότι η οικονομία πλέον απογειώθηκε ωστόσο η βελτίωση των δεικτών δεν έχει ακόμη μετατραπεί σε βελτίωση των δεικτών της καθημερινότητας που βιώνουν οι πολίτες.

«Το σχέδιό μας είναι να κάνουμε τους δείκτες της οικονομίας, δείκτες για την καθημερινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «μέχρι τώρα τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι τεχνοκράτες της τρόικας και του ΔΝΤ, τώρα τους διώξαμε και μπορούμε να σχεδιάσουμε με ασφάλεια το μέλλον.

»Τώρα μπορούμε να ακολουθήσουμε μία πολιτική που σας διαβεβαιώνω ότι θα είναι κατάφορα υπέρ των συμφερόντων των πολλών».

Απέρριψε ακόμη τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν στήριξε τη μεσαία τάξη και πρόσθεσε ότι από το 2015-2017 125.000 οικογένειες βελτίωσαν το εισόδημά τους, η ανεργία μειώθηκε από το 27% στο 19% και στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μειωθεί κάτω από 10%. Τέλος είπε, «στόχος είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το κοινωνικό κράτος» ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ότι «δώσαμε για 2,5 εκατ. πολίτες, πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν οι αντίπαλοί μας είχαν βάλει ακόμη και πεντάευρο στα Νοσοκομεία».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί στο νομό Καρδίτσας λέγοντας ότι από 55 εκατομμύρια ευρώ που ήταν την προηγούμενη τετραετία επί των ημερών της κυβέρνησης τριπλασιαστηκαν.

Μετά την ομιλία του στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, μπροστά από το άγαλμα του Καραϊσκάκη, που ήταν γεμάτη κόσμο, ο κ. Τσίπρας πήγε στο Δημαρχείο της πόλης όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Φώτη Αλεξάκο που υποστηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας νωρίτερα περπάτησε ανάμεσα στον κόσμο που τον υποδέχθηκε θερμά, αντάλλαξε χειραψίες, συνομίλησε και έβγαλε φωτογραφίες. Στη κεντρική πλατεία υπήρχε και ομάδα Ρομά, πολυπληθής κοινότητα στην περιοχή με τους οποίους επίσης συνομίλησε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα