Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Noble Dina 2019: Έλληνες και Ισραηλινοί ναυτικοί τσουγκρίζουν στην ισχυρή συμμαχία μας

Noble Dina 2019: Έλληνες και Ισραηλινοί ναυτικοί τσουγκρίζουν στην ισχυρή συμμαχία μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κοινή ναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποίησε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με Ισραήλ, Κύπρο και ΗΠΑ.

Στην πολυεθνική άσκηση «Noble Dina 2019» έλαβαν μέρος δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Όπως αναφέρεται, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τη φρεγάτα «Λήμνος», την πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος» και το υποβρύχιο «Πιπίνος».

Η άσκηση διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ περιελάμβανε και εν όρμω δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής-ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre – NMIOTC) στην Κρήτη και στο Ναύσταθμο της Χάιφας.

Τα κύρια αντικείμενα εστιάστηκαν στη συνεκπαίδευση στον τομέα της Θαλάσσιας Ασφάλειας και στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης των συμμετεχόντων.

Η άσκηση συνδιοργανώνεται ετησίως από το Πολεμικό Ναυτικό, το Ναυτικό των ΗΠΑ, το Ναυτικό του Ισραήλ και το Ναυτικό της Κύπρου.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, βλέπουμε Έλληνες και Ισραηλινούς ναυτικούς να τρώνε μαζί, σε κοινές παρέες και να τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους.

Τα τρία πολεμικά μας σκάφη που συμμετείχαν στην άσκηση.

Σχετικά άρθρα