Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα Σκόπια ο Κουίκ – Συναντήθηκε με Ζάεφ, Ντιμιτρόφ και Αρτέμι

Στα Σκόπια ο Κουίκ – Συναντήθηκε με Ζάεφ, Ντιμιτρόφ και Αρτέμι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Σκόπια, Τέρενς Κουίκ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στα Σκόπια, έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ενώ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον υφυπουργό Εξωτερικών, Αντρέι Ζερνόφσκι, καθώς και με τον υπουργό Άνευ Χαρτοφυλακίου αρμόδιο για θέματα Διασποράς, Έντμοντ Αντέμι.

Με την ολοκλήρωση των επαφών του, ο κ. Κουίκ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή επίσκεψη είναι μία επιπρόσθετη ένδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν εισέλθει σε μία νέα, πολύ θετική και παραγωγική περίοδο.

»Η επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Σκόπια στις 2 Απριλίου και η διεξαγωγή του Πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας αποτελούν εξελίξεις-ορόσημα για τις σχέσεις μας σε διμερές επίπεδο, καθώς επίσης και ισχυρό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας.

»Το συνολικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο υπεγράφη από τους δύο Πρωθυπουργούς, είναι ένας «οδικός χάρτης» για την εξέλιξη των πολιτικών σχέσεων και της οικονομικής εταιρικής σχέσης μας.

»Επιθυμώ να σημειώσω ότι επισκέψεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο προβλέπονται σε αυτό το Σχέδιο Δράσης και είναι σημαντικές εν προκειμένω.

»Είχα την χαρά να συναντηθώ και να έχω εποικοδομητικές συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ντιμιτρόφ, τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ζερνόφσκι και τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου για την Διασπορά κ. Αντέμι.

»Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις πρόσφατες καίριες εξελίξεις στις σχέσεις μας καθώς επίσης και τη συνολική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία.

»Θα ήθελα να επισημάνω, ότι η προοδευτική διεύρυνση και εμβάθυνση της οικονομικής εταιρικής σχέσης μας και τα εν εξελίξει projects στον τομέα της διασυνδεσιμότητας θα δημιουργήσουν τις πολύ αναγκαίες δουλειές και εισοδήματα, ειδικά για τους νέους.

»Μια νέα εποχή στενής και πολυεπίπεδης συνεργασίας έχει έρθει για τις δύο χώρες και οι δύο θα δρέψουμε τους καρπούς αυτής της εταιρικής σχέσης».

Σε όλες τις συναντήσεις ήταν παρόντες ο Έλληνας Πρέσβης στα Σκόπια κ. Δημήτρης Γιαννακάκης με τον Α’ Σύμβουλο κ. Δημήτρη Γιολδάση, όπως και ο Εμπειρογνώμων Σύμβουλος του ΥΠΕΞ κ. Χριστόφορος Ψύλλος.

Σχετικά άρθρα