Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τεράστιο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για επέκταση στη Βόρεια Μακεδονία, παρά τα fake news»

«Τεράστιο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για επέκταση στη Βόρεια Μακεδονία, παρά τα fake news»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Μακεδονία, Σκόπια, Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης,

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ανακόψει αυτό το θετικό κλίμα με fake news, όπως δημοσιεύματα για αντιδράσεις επιχειρηματιών που αναρτήθηκαν πριν καν… πάρουν το λόγο, αλλά και προτροπές τοπικών στελεχών της, όπως σημείωσε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Δεκάδες επιχειρήσεις και στελέχη τους συμμετείχαν στην χτεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη και ακόμη περισσότερες θα βρεθούν στην Βόρεια Μακεδονία μαζί με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικό κλιμάκιο, καθώς η υπογραφή σειράς διμερών συμφωνιών συνδυάζεται με την επέκταση των ελληνικών επιχειρηματικών και εξαγωγικών δραστηριοτήτων στην γειτονική χώρα, όπως είπε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον Νίκο Σβέρκο.

Η επίσκεψη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία και τα Σκόπια την επόμενη εβδομάδα (το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες) «έχει τεράστια σημασία, καθώς θα μεταβεί εκεί μαζί με υπουργικό κλιμάκιο για να υπογράψει μία σειρά από συμφωνίες με την γειτονική χώρα», είπε η κ. Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας ότι και η παρουσία του χτες στην Θεσσαλονίκη «συνδέεται εν μέρει με την επίσκεψη στα Σκόπια.

»Είχε συνάντηση με επιχειρηματίες από τις τρεις Περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας (Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη).

»Συζήτησαν τόσο για την υπάρχουσα δραστηριότητα τους στην γειτονική χώρα όσο και για αυτά που σχεδιάζουν το επόμενο διάστημα.

»Του έθεσαν και αγωνίες και προβληματισμούς για τις ελληνικές επιχειρήσεις και την δραστηριότητά τους, τόσο στην Βόρεια Μακεδονία όσο και γενικά.

»Ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση που έκανε όλους πιο σοφούς … έδωσε την δυνατότητα για μία ουσιαστική κουβέντα με τον πρωθυπουργό, κάτι που δεν συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια».

Τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο θα συνοδεύουν επιχειρηματικά στελέχη (οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για παρουσία άνω των 70 ελληνικών επιχειρήσεων), με την αποστολή να διαμορφώνεται από το Enterprise Greece, όπως είπε η κ. Χατζηγεωργίου.

«Δεχτήκαμε πάρα πολλά αιτήματα, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας να ανοίξουν εκεί, να κάνουν εξαγωγές προς την γειτονική χώρα … είχα την δυνατότητα να συνομιλήσω με όλους τους επιχειρηματίες που εξέφρασαν πρόθεση να συμμετέχουν στην αποστολή και εντυπωσιάστηκα θετικά».

Σχολιάζοντας εξάλλου τα δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ για βολές από την πλευρά του κ. Γεροβασιλείου, η κ. Χατζηγεωργίου είπε χαρακτηριστικά ότι «η τεχνολογία έχει προχωρήσει, μπορούμε ακόμη και μέσα στις συσκέψεις να ενημερωνόμαστε, να διαβάζουμε, να παρακολουθούμε τι γίνεται έξω…

»Την ώρα που η σύσκεψη βρισκόταν σε εξέλιξη και πριν καν λάβει τον λόγο ο κ. Γεροβασιλείου (που του ζήτησε ο πρωθυπουργός να πει κάποια πράγματα, δεν το είχε ζητήσει ο κ. Γεροβασιλείου από μόνος του), είχε γραφτεί ήδη σε site της Θεσσαλονίκης ότι ο κ. Γεροβασιλείου ήταν “εκνευρισμένος”, “εξέφρασε την αντίδρασή του στον πρωθυπουργό”, διάφορα».

Στη συνέχεια, όπως είπε η κ. Χατζηγεωργίου, «ο κ. Γεροβασιλείου από μόνος του απάντησε σχετικά, σε όποιον του ζήτησε να μιλήσει, γιατί κανείς δεν διασταύρωσε τίποτε, απλά γράφονται πράγματα για να δημιουργηθεί κλίμα.

»Ο κ. Γεροβασιλείου διέψευσε τα όσα γράφτηκαν ή ειπώθηκαν γι’ αυτόν χωρίς να ερωτηθεί ο ίδιος, εξέφρασε την συμφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών και είπε ότι προφανώς προκύπτουν ζητήματα μετά από κάθε συμφωνία και πρέπει να τα βλέπουμε, να τα θέτουμε και να ψάχνουμε λύσεις.

»Αυτό δηλαδή ακριβώς που ήταν ο σκοπός της συζήτησης του πρωθυπουργού με τους επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας».

Τέλος, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του κ. Ζορπίδη (πρώην αντιδήμαρχου επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου αλλά και ταξιδιωτικού πράκτορα που προσφέρει και σήμερα ταξίδια στην Βόρεια Μακεδονία) για κάλεσμα στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης να μην συμμετέχουν στις επαφές με τον κ. Τσίπρα ούτε να επεκταθούν στην Βόρεια Μακεδονία, η κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι «ο καθένας κρίνεται και από τον τρόπο που λειτουργεί και από τον τρόπο που πολιτεύεται στις θέσεις που κατέχει … ήταν ένα σκηνοθετημένο παιχνίδι … ο κ. Ζορπίδης είναι στέλεχος της ΝΔ και υπήρξε αντιδήμαρχος Οικονομικών του κ. Παπαγεωργόπουλου … τις προηγούμενες ημέρες έγινε συντονισμένη προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της να δημιουργηθεί κλίμα δυσαρέσκειας, γιατί ξέρουν ότι υπάρχει και θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της βόρειας Ελλάδας μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους προς την Βόρεια Μακεδονία».

Έγιναν «διαρροές ότι έρχεται ο Κ. Μητσοτάκης να συναντηθεί με επιχειρηματικούς φορείς να συζητήσουν θέματα εμπορικών σημάτων.

»Στην αρχή ήταν συνάντηση που καλούσε ο κ. Μητσοτάκης, το Δελτίο Τύπου λέει ότι την καλούν οι φορείς… Καλοδεχούμενες όλες οι συσκέψεις, όλες οι απόψεις, το έχουμε αποδείξει, αλλά προκαλεί τεράστιο προβληματισμό το ψέμα, τα fake news, ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι πολιτεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν και τώρα … είναι αστείος ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά ο κ. Ζορπίδης … η δική μας απάντηση ήταν η σύσκεψη και η συμμετοχή των επιχειρηματιών στην αποστολή στα Σκόπια», όπως τόνισε.

Σχετικά άρθρα