Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλβανική Πρεσβεία διαψεύδει ότι διώχτηκε η Χομπντάρι από την Αθήνα

Η Αλβανική Πρεσβεία διαψεύδει ότι διώχτηκε η Χομπντάρι από την Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλβανική Πρεσβεία, Αρντιάνα Χομπντάρι, Βαλκάνια, Γκεντ Τσάκαϊ, Διπλωματικό Σώμα,

Η Αλβανική Πρεσβεία διέψευσε την απομάκρυνση της Αλβανίδας Πρέσβειρας από την Αθήνα.

Με επιστολή της, η Αλβανική Πρεσβεία αναφέρει ότι «η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα ενημερώνει επισήμως ότι πρόκειται για ψευδή είδηση (fake news), καθώς η Πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα, κα. Ardiana Hobdari, συνεχίζει να ασκεί το καθήκον της και ουδέποτε “απολύθηκε”».

Η είδηση -σε περίπτωση που το αγνοεί η Αλβανική Πρεσβεία, δημοσιεύτηκε αρχικά στην αλβανική εφημερίδα «Τέλεγκραφ».

Η «Τέλεγκραφ», επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές του Αλβανικού ΥΠΕΞ, έγραψε ότι ο εκτελών χρέη ΥΠΕΞ της Αλβανίας, Γκεντ Τσάκαϊ, απάλλαξε από τα καθήκοντά της, την Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα Αρντιάνα Χομπντάρι, το Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα καθώς και πολλούς πρέσβεις της Αλβανίας ανά τον κόσμο.

Η Χομπντάρι, έγραφε η αλβανική εφημερίδα, απαλλάχθηκε λόγω των αλβανικών διαβατηρίων που κλάπηκαν καθώς και τις πολυδάπανες εργασίες στην πρεσβεία και το υψηλό ενοίκιο για την κατοικία της.

Ταυτόχρονα, υπάλληλοι της πρεσβείας στην Αθήνα, έγραφε η «Τέλεγκραφ», άσκησαν βία στον Αλβανό δημοσιογράφο στην Αθήνα Σπετίμ Ζιντζιρία.

Οι απολύσεις, κατέληγε η εφημερίδα, θεωρούνται και ως εκδίωξη από το Διπλωματικό Σώμα των ανθρώπων του πρώην ΥΠΕΞ Μπουσάτι.

Σχετικά άρθρα