Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αναφέρει η Α. Διαμαντοπούλου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα Πανεπιστήμια

Τι αναφέρει η Α. Διαμαντοπούλου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα Πανεπιστήμια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άννα Διαμαντοπούλου, Βουλή των Ελλήνων, Πανεπιστήμια, Συνταγματική Αναθεώρηση,

«Οπισθοδρόμηση» και «εμμονή σε ένα ξεπερασμένο παρελθόν» καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

«Εάν θέλαμε να δώσουμε όνομα και αριθμό στη συντήρηση, την οπισθοδρόμηση και τον αναχρονισμό, αυτό είναι: ΣΥΡΙΖΑ – 16. Η αντίδρασή του στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, παρέα με τη Χρυσή Αυγή, δείχνει το αναχρονιστικό και εν τέλει βαθύτατα αντιλαϊκό του πρόσωπο» αναφέρει η κ. Διαμαντοπούλου σε δήλωσή της.

Όπως αναφέρει, «ενώ οι πλούσιοι αυτού του τόπου έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στα καλύτερα σχολεία και Πανεπιστήμια του εξωτερικού, η κυβέρνηση αρνείται τον εκσυγχρονισμό και την άμιλλα μεταξύ των Δημόσιων Πανεπιστημίων και, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα να δημιουργηθούν μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων να μην ξενιτεύονται».

«Ο 21ος αιώνας, βρίσκει την Ελλάδα, με συνταγματικές διατάξεις του 19ου αιώνα. Μετά από χρόνια συγκρούσεων κι ενώ η Δ´ βιομηχανική επανάσταση αλλάζει τα πάντα αδυνατούμε να συναινέσουμε στα προφανή» προσθέτει η κ. Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι «τα λαμπρά παραδείγματα όλου του κόσμου, ακόμα και των Ελλήνων της Κύπρου, είναι απολύτως αδιάφορα για τους ανθρώπους που μισούν την Αριστεία και τον εκσυγχρονισμό, τους ανθρώπους που έμειναν στην εποχή του μαυροπίνακα, την ώρα που οι μαθητές στα δημοτικά σχολεία άλλων χωρών μαθαίνουν να φτιάχνουν αλγόριθμους».

Η πρώην υπουργός προειδοποιεί ότι η χώρα «χάνει ακόμα μία ευκαιρία και μία από τις ελάχιστες συνταγματικές αλλαγές, που αφορούν άμεσα την οικονομία και την εκπαίδευση, αναβάλλεται για τουλάχιστον μία δεκαετία».

«Ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται στον ελληνικό λαό την δυνατότητα να αποφασίσει, στις εκλογές που μεσολαβούν, για το άρθρο 16 και το περιεχόμενο των αλλαγών. Βάζει έτσι την σφραγίδα του σε μια απόφαση κόντρα στην πρόοδο του λαού μας που θα τον συνοδεύει» καταλήγει.

Σχετικά άρθρα