Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Συμφωνία με Ντιμιτρόφ για την αποφυγή «προβληματικών δηλώσεων»

Κατρούγκαλος: Συμφωνία με Ντιμιτρόφ για την αποφυγή «προβληματικών δηλώσεων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βρυξέλλες, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Σε συμφωνία για την αποφυγή «προβληματικών δηλώσεων που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς το πραγματικό νόημα της Συμφωνίας των Πρεσπών» ήρθαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ .

Μετά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως «συμφωνήσαμε και οι δύο ότι προβληματικές δηλώσεις που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς το πραγματικό νόημα της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να αποφεύγονται, ακριβώς γιατί και οι δύο χώρες εμμένουν στην πιστή τήρηση του πνεύματος και του γράμματος της Συμφωνίας αυτής που είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο χώρες».

«Και συμφωνήσαμε και οι δύο, όπως είχα την ευκαιρία να δηλώσω και χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ότι αυτό που περιγράφει ακριβώς την κατάσταση των υποχρεώσεων εκατέρωθεν είναι το άρθρο 4 παράγραφος 3 της Συμφωνίας, που πια δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επέμβαση στο εσωτερικό κάθε μιας από τις χώρες μας. Εμμένουμε, λοιπόν, σταθερά στο πνεύμα και στο γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και προχωρούμε και οι δύο στην πλήρη κύρωσή της με την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική χώρα, ακριβώς όπως προβλέπει η Συνθήκη αυτή», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν έθεσε το ζήτημα αυτό στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως «είχαμε μία συζήτηση και για το θέμα αυτό, αλλά και για την τεχνική διαδικασία που πρόκειται να ακολουθήσει, εφόσον, όπως όλοι ελπίζουμε, θα έχουμε την κύρωση και στις δύο χώρες».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη θέση του κ. Ντιμιτρόφ επί του θέματος, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως «θα γίνουν ανάλογες δηλώσεις και από τον ίδιο».

«Συμφωνήσαμε, όπως σας είπα, σε αυτά που ανακοίνωσα και εγώ, ότι δηλαδή θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ούτως ώστε να μην δημιουργούνται αμφιβολίες και παρερμηνείες ως προς το τι λέει η Συμφωνία», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα