Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Ενεργειακός κόμβος και παραγωγός ενέργειας η Ελλάδα

Καμμένος: Ενεργειακός κόμβος και παραγωγός ενέργειας η Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ενέργεια, Κρήτη, Πάνος Καμμένος, Σάββας Αγγελίδης, Στρατιωτική Άσκηση, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φυσικό Αέριο,

Μήνυμα πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο, αλλά και παραγωγό ενέργειας, μέσα από τις διεθνείς συμφωνίες που έχουν ξεκινήσει από τον τομέα της άμυνας, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρακολούθησε μαζί με τους ομολόγούς τους της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη και της Αιγύπτου Μοχάμεντ Αχμέντ Ζακί, την κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου «Μέδουσα 7».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κρήτης, και οι υπουργοί Άμυνας των τριών χωρών την παρακολούθησαν αρχικά από το ελικοπτεροφόρο «ANWAR EL SADAT» και στη συνέχεια από τη Φρεγάτα «ΕΛΛΗ».

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΘΑ «σήμερα έγινε μία μεγάλης εκτάσεως άσκηση, η «Μέδουσα 7», η οποία πλέον είναι τριμερής, με την Αίγυπτο και την Κύπρο ως ενεργούς μετόχους και χώρες από τη Μέση Ανατολή, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως παρατηρητές».

«Ο άξονας ευστάθειας, που συγκροτείται με κέντρο την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, αποτελεί την ελπίδα για την ταραγμένη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι αυτή η στρατιωτική συνεργασία είναι αντικείμενο θετικών σχολίων από το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες τις χώρες που επιδιώκουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, συνεχάρη την ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες που συμμετείχαν σε αυτή την άσκηση με υψηλό επαγγελματισμό, με συνεχώς βελτιούμενες αποδόσεις.

«Ιδιαίτερα στον τομέα των Ειδικών Δυνάμεων, η Ελλάδα αποδεικνύει ότι από τη μία πλευρά επιθυμεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και από την άλλη ετοιμάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε απειλή», πρόσθεσε.

«Είμαστε εδώ, στην Κρήτη, όπου τα κοιτάσματα, για τα οποία πλέον έχει υπογραφεί να αρχίσει η εξόρυξή τους, ιδιαίτερα στον νότιο τομέα της Κρήτης, θα αποτελέσουν και το κέντρο της ανάπτυξης της πατρίδας μας στον τομέα του φυσικού αερίου και όσον αφορά την εξόρυξη του φυσικού αερίου και όσον αφορά τον αγωγό, ο οποίος συνδέει τα κοιτάσματα της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου με τα ελληνικά κοιτάσματα και θα δώσει τη δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει μια αυτοδυναμία στους φυσικούς και ενεργειακούς της πόρους», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Σχετικά άρθρα