Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μυστικό Χριστοφοράκου-Σημίτη στο Κορακοχώρι – Γιατί πήγε με ελικόπτερο ο Mr Siemens (έγγραφο)

Το μυστικό Χριστοφοράκου-Σημίτη στο Κορακοχώρι – Γιατί πήγε με ελικόπτερο ο Mr Siemens (έγγραφο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Siemens, Αικατερίνη Τσάκαλου, Δικαιοσύνη, Κώστας Σημίτης, Μιχάλης Χριστοφοράκος,

Δεν είναι μονάχα οι επαφές και οι συχνές επικοινωνίες του Μιχάλη Χριστοφοράκου με στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη για την ανάθεση του C4I το μακρινό 2002, που επιβεβαιώθηκαν από την κατάθεση της Αικατερίνης Τσακάλου και τα λοιπά στοιχεία, που συμπεριλαμβάνονται στη συμπληρωματική δικογραφία για τον Γιάννο Παπαντωνίου που δόθηκε τη Δευτέρα στα κόμματα.

Πέρα από τις νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο… Κορακοχώρι και την εσπευσμένη μετάβαση του Μιχάλη Χριστοφοράκου με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την συμπληρωματική κατάθεση το 2017 της ιδιαιτέρας του ισχυρού άνδρα της Siemens, Αικατερίνης Τσακάλου, ο κ. Χριστοφοράκος για λόγους που δεν έχουν ακόμη εξηγηθεί πραγματοποίησε ταξίδι «αστραπή» στο Κορακοχώρι Ηλείας, γενέτειρα του Κώστα Σημίτη.

Η αποκάλυψη προήλθε από σχετική σημείωση που είχε στο ημερολόγιό της η κα Τσακάλου, με αποτέλεσμα ο ειδικός εφέτης ανακριτής να ρωτήσει σχετικά:

«Το όνομα Βασ. Κανελλακόπουλος σας είναι γνωστό; Η σχετική καταχώρισή του στις 4/3/2003 στο επαγγελματικό σας ημερολόγιο με τη διευκρίνιση «Κορακοχώρι Ηλείας» σας θυμίζει κάτι; Ξέρετε κάτι σε σχέση με αυτό;» ήταν η ερώτηση του ανακριτή στην κα Τσακάλου.

«Δε θυμάμαι κάτι σε σχέση με αυτό το όνομα. Το όνομα αυτό πιθανώς να αναφέρεται σε χειριστή ελικοπτέρου. Έχω την εντύπωση ότι έχω ξανακούσει το όνομα αυτό. Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω» ήταν η απάντηση της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Η μισή απάντηση της κας Τσακάλου ωστόσο έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα, για τους λόγους για τους οποίους ο κ. Χριστοφοράκος έσπευσε με ελικόπτερο στο χωριό της Ηλείας, στο οποίο διατηρεί το σπίτι του ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, την ώρα που ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βασιλάκος, στην κατάθεσή του που εμπεριέχεται στη σχετική δικογραφία τονίζει πως «θεωρώ πως είναι αδύνατο να μην είχε ενημερωθεί ο Σημίτης για τις παράνομες πληρωμές του κ. Χριστοφοράκου».

Σχετικά άρθρα