Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: «Απειλή» για την κοινωνία η κατάσταση στα Πανεπιστήμια

Μητσοτάκης: «Απειλή» για την κοινωνία η κατάσταση στα Πανεπιστήμια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Βουλή των Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πανεπιστήμια,

«Μεγάλο κίνδυνο» και «απειλή» για την κοινωνία και την δημοκρατία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια.

«Αυτό που άλλοτε λέγαμε “πανεπιστημιακό Άσυλο” έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε “παραβατικό άσυλο”. Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στον φυσικό τους χώρο» ανέφερε στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα Πανεπιστήμια από κυψέλες ελεύθερης σκέψης μετατράπηκαν σε ιδιότυπο χώρο λογοκρισίας δια της βίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εγκληματικές ομάδες που χρησιμοποιούν τα Πανεπιστήμια ως βάση για τις δραστηριότητες τους», για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο λαθραίων προϊόντων, αλλά και για «διαβόητες συλλογικότητες που ελέγχουν πολλές πανεπιστημιακές σχολές» οι οποίες έχουν μετατραπεί – όπως είπε – σε «στέκια κουκουλοφόρων».

Είπε επίσης πως «το πανεπιστημιακό άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί, καθώς έχει μετατραπεί σε άσυλο παραβατικότητας, ανομίας και βίας» και πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα, ο μόνος χώρος που δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου είναι το Πανεπιστήμιο».

Σχετικά άρθρα