Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαβρόγλου: Θα εξαντλήσουμε τον διάλογο με την Εκκλησία και θα πάρουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες

Γαβρόγλου: Θα εξαντλήσουμε τον διάλογο με την Εκκλησία  και θα πάρουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Περιουσία, Κώστας Γαβρόγλου, Ορθόδοξη Εκκλησία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χωρισμός Κράτους - Εκκλησίας,

Κύκλο συζητήσεων για να διευκρινιστούν μία σειρά από ζητήματα που δεν έχουν γίνει κατανοητά σχετικά με το προσύμφωνο της κυβέρνησης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο θα έχει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

«Για μια τέτοιου τύπου ιστορική συμφωνία δεν είχε κανείς την αυταπάτη ότι όλοι θα έλεγαν μπράβο στον διπλανό τους» δήλωσε ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» προσθέτοντας πάντως ότι η συμφωνία «έχει ευρύτατη αποδοχή».

Ωστόσο, όπως παρατήρησε, σε αυτή την προσπάθεια μπλέκονται μία σειρά ζητημάτων, άλλα καλοπροαίρετα, άλλα κακοπροαίρετα και άλλα που θέλουν να κομματικοποιήσουν την υπόθεση. «Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε, αλλά να εξαντλήσουμε τον διάλογο και να πάρουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες» διαβεβαίωσε.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι πολύ άμεσα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των συζητήσεων, με τον Αρχιεπίσκοπο, την Εκκλησία της Κρήτης, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και με Μητροπολίτες «αν θέλουν και αν το ζητήσουν». «Θα διευκρινίσουμε, θα ακούσουμε και θα επανέλθουμε» είπε.

Επισήμανε ακόμη πως αν εξαντληθεί ο διάλογος και δεν προκύψουν συμφωνίες, τότε κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη της επόμενης ημέρας, και αυτός είναι η κυβέρνηση. «Δεν το αμφισβητεί αυτό κανένας. Έτσι λειτουργεί το πολίτευμα» σημείωσε.

Σχολιάζοντας τη στάση της Ν.Δ. ο υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν μπορεί κάθε τρεις ημέρες να αλλάζει άποψη, ενώ για το θέμα της μισθοδοσίας των ιερέων παρατήρησε πως είναι «ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα, που θα πρέπει να το διευκρινίσουμε, να το κατανοήσουν ορισμένοι Ιεράρχες και κυρίως να το κατανοήσει η κοινωνία».

Σχετικά άρθρα