Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απασφάλισε ο Γαβρόγλου: Κύριε Κεγκέρογλου, θέλετε μια «χαριτομενιά» για τα μέσα ενημέρωσης

Απασφάλισε ο Γαβρόγλου: Κύριε Κεγκέρογλου, θέλετε μια «χαριτομενιά» για τα μέσα ενημέρωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Κουτσούκος, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Εκκλησία της Ελλάδος, Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή τα όσα συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είχαν στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αφορμή στάθηκε αναφορά του κ. Κεγκέρολγου περί «συμφωνίας real estate», που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας, ο οποίος κατηγόρησε τον βουλευτή ότι εκφυλίζει μία «ιστορική συμφωνία».

«Η ιστορική συμφωνία που λέει η κυβέρνηση ότι υπεγράφη μεταξύ του κ. Τσίπρα και του μακαριωτάτου Ιερώνυμου σαν συμφωνία real estate μοιάζει. Όμως ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο μακαριότατος μπορούν να υπογράφουν συμφωνίες πέραν της περιοχής ευθύνης του μακαριότατου» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κεγκέρογλου στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για την Παιδεία.

«Η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν είναι στην περιοχή της ευθύνης τους. Και εσείς γνωρίζετε ότι η πρότασή σας για το άρθρο 3, δεν μπορεί να αναφέρεται στον καταστατικό χάρτη της Ελλάδος αλλά και στον καταστατικό χάρτη της Κρήτης. Ιδιαίτερα εσείς που είστε με το Φανάρι» πρόσθεσε.

«Καταλαβαίνω ότι ο αντιπολιτευτικός λόγος θέλει και μια “χαριτομενιά” για τα μέσα ενημέρωσης. Όμως, το να εκφυλίζουμε μια ιστορική συμφωνία δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού προς το κράτος και την Πολιτεία. Θέλει προσοχή. Αν θεωρείτε τώρα, ότι είναι μια συμφωνία real estate, αυτό βαρύνει εσάς και το κόμμα σας», αντέτεινε ο υπουργός Παιδείας.

«Για το αν έχω συμπάθειες προς τη μια ή την άλλη πλευρά που λέτε, θα πω ότι είμαι υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης και αποδέχομαι πλήρως τη συμφωνία» συμπλήρωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Αναγνώρισε πάντως ότι τα θέματα που έθιξε ο βουλευτής είναι σοβαρά και πρέπει να λυθούν. «Αυτή η ιστορική συμφωνία είναι ο οδικός χάρτης, το πλαίσιο και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν» διαβεβαίωσε.

Υπογράμμισε ακόμα ότι «είναι απολύτως προφανές ότι καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει ως προς το στάτους της μισθοδοσίας, τα ασφαλιστικά, την περίθαλψη των κληρικών, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από την Πολιτεία, από το κράτος».

Την αντίδραση του κ. Γαβρόγλου προκάλεσε και η αναφορά νωρίτερα του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γιάννη Κουτσούκου περί αρχιερατικής συμφωνίας που δείχνει ότι τα επόμενα χρόνια θα αποφασίζουν οι δεσποτάδες.

«Μετά την ιστορική συμφωνία που υπεγράφη, και ξέρετε πόσο απομονωμένοι είστε από το αίσθημα της κοινωνίας, αν είναι αστεϊσμός αυτό που είπατε, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας στην ιστορία», σχολίασε ο υπουργός.

Σχετικά άρθρα