Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιώργος Κυρίτσης: «Νομίζω ότι ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους είναι ένα γενικότερο αίτημα»

Γιώργος Κυρίτσης: «Νομίζω ότι ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους είναι ένα γενικότερο αίτημα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κυρίτσης, Εκκλησία της Ελλάδος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Συνταγματική Αναθεώρηση, ΣΥΡΙΖΑ, Χωρισμός Κράτους - Εκκλησίας,

«Νομίζω ότι ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους ή η αποθρησκευτικοποίηση του κράτους είναι ένα γενικότερο αίτημα» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

«Από το 2016 και μετά, η διατύπωση η οποία προέκρινε η κυβέρνηση ήταν η διακριτότητα των ρόλων και πώς αυτό το πράγμα μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα από την αλλαγή του Συντάγματος.

»Αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι οι προσθήκες οι οποίες θα γίνουν στο άρθρο 3 θα δημιουργήσουν ένα νέο πιο προοδευτικό ερμηνευτικό πλαίσιο για την επόμενη φορά που μπορεί να χρειαστεί τέτοιου είδους πράγματα να πρέπει να λυθούν σε επίπεδο του Συμβουλίου της Επικρατείας» σημείωσε ο κ. Κυρίτσης και πρόσθεσε:

«Η σχέση της Εκκλησίας με το κράτος ρυθμίζεται από το Σύνταγμα με βάση συγκεκριμένα άρθρα.

»Όταν σε αυτά τα άρθρα επέρχονται αλλαγές, διότι θα επέλθουν αλλαγές, το ερμηνευτικό πλαίσιο στην περίπτωση που χρειαστεί πάλι να κριθεί από τα δικαστήρια, αλλάζει.

»Αυτή είναι μία σημαντική αλλαγή. Η λογική της κυβέρνησης ήταν να μην το πάει αντιπαραθετικά με την Εκκλησία, αλλά να το πάει στον βαθμό που μπορεί συναινετικά.

»Αυτό φαίνεται ότι έχει προχωρήσει σε έναν βαθμό».

Σχετικά άρθρα