Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΙΝΑΛ: Γενικευμένη ανομία και αυθαιρεσία στα ΑΕΙ

ΚΙΝΑΛ: Γενικευμένη ανομία και αυθαιρεσία στα ΑΕΙ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΙ, Κίνημα Αλλαγής, Κώστας Γαβρόγλου, Πανεπιστήμια, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Για «απροκάλυπτη προσπάθεια του υπουργού Παιδείας να συγκαλύψει τις τεράστιες αν όχι αποκλειστικές ευθύνες τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης για το καθεστώς γενικευμένης ανομίας και αυθαιρεσίας που επικρατούν στα ΑΕΙ» κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ.

Το κόμμα χαρακτηρίζει «παραπλανητική» τη δήλωση του κ. Γαβρόγλου ότι «η διακίνηση ναρκωτικών είναι ένα κακούργημα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι πρυτάνεις δεν καλούν την αστυνομία», επισημαίνοντας πως «μάταια ο υπουργός Παιδείας προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες στις πρυτανικές αρχές».

Όπως επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής, «είναι αυτονόητη υποχρέωση να γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και η συνάδελφός του, υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι σύμφωνα με τη σαφή διάταξη του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν. 4485/2017, απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου για την επέμβαση των διωκτικών αρχών απαιτείται μόνο για τα πλημμελήματα και όχι για τα κακουργήματα, για τα οποία η επέμβαση της αστυνομίας επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως».

«Είναι προφανές ότι η ανοχή έως και συγκάλυψη της γενικευμένης ανομίας στα Πανεπιστήμια συνιστά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Σχετικά άρθρα