Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησε ο Σπίρτζης με τους πυρόπληκτους της Αττικής

Τι συζήτησε ο Σπίρτζης με τους πυρόπληκτους της Αττικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς, Χρήστος Σπίρτζης,

Με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, συναντήθηκαν χθες Τετάρτη το απόγευμα εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών Κατοίκων και Συλλόγων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά, για να συζητήσουν όσα θα ακολουθήσουν μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών για την Ανατολική Αττική, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους πυρόπληκτους, ο κ. Σπίρτζης τους διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί η πολυαναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα επιταχυνθούν οι αδειοδοτήσεις για τις επισκευές των σπιτιών και θα επιλύονται πολλά από τα θέματα που βρίσκονται έως σήμερα σε εκκρεμότητα.

Οι δύο Συντονιστικές Επιτροπές σημειώνουν ότι για τα αντιπλημμυρικά έργα, δυτικά και βόρεια του Νέου Βουτζά, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι μετά την προσφυγή που έγινε από εταιρεία στη διαδικασία ανάθεσης, θα επαναληφθεί σύντομα η δημοπράτησή τους και θα ολοκληρωθουν έως το τέλος του χρόνου.

Για τις εντός του οικισμού αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, ο υπουργός είπε ότι θα υπάρξει σύντομα μέριμνα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

«Ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι το Μάτι θα γίνει πρότυπος οικισμός και υποσχέθηκε ότι θα αναθεωρηθεί το Σχέδιο Πόλης στον Νέο Βουτζά εντός της επόμενης τριετίας» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Συντονιστικές Επιτροπές Κατοίκων και Συλλόγων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά.

Σχετικά άρθρα