Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούλογλου: Τι δεν ρωτήθηκε ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ

Κούλογλου: Τι δεν ρωτήθηκε ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Θεσσαλονίκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Στέλιος Κούλογλου, ΣΥΡΙΖΑ,

Εντύπωση προκάλεσε, όπως παρατήρησε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ρωτήθηκε για κρίσιμα θέματα κατά την συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ, όπως τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και το χρέος της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα άλλο θέμα για το οποίο έπρεπε να ερωτηθεί είναι η στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει η ΝΔ: Ο ίδιος μιλάει για 4ο μνημόνιο και θεωρεί καταστροφική την συμφωνία των Πρεσπών.

Το ΕΛΚ δήλωσε ότι αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική κυβέρνηση για την έξοδο από τα μνημόνια και επικροτεί με κάθε μέσο την συμφωνία των Πρεσπών.

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν καθαρή ως προς τις προθέσεις της και πολύ ανησυχητική ως προς τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει η ατζέντα που παρουσιάστηκε σε αυτή.

Πρόκειται για μια ατζέντα καθαρά νεοφιλελεύθερη με πλήρη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα σε βάρος του δημοσίου, με απολύσεις όλων των συμβασιούχων στο δημόσιο και με ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ.

Από ότι φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης δεν αναγνωρίζει ότι όλα αυτά έχουν αποτύχει στο εξωτερικό και επιμένει να πειραματιστεί στην Ελλάδα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στα Παραπολιτικά FM και στον Γιώργο Τράγκα.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει για την πρώτη θέση. Οι συντάξεις δεν θα κοπούν, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί και ο υποκατώτατος θα καταργηθεί, οι μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και στον ΕΝΦΙΑ θα γίνουν. Αυτά τα μέτρα χρειάζεται χρόνος για να τα αντιληφθούν στα καθημερινά τους οικονομικά οι πολίτες».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει ορίζοντα τις εκλογές. Είναι προς τιμήν του Πάνου Καμμένου ότι σεβάστηκε και τήρησε όλες τις συμφωνίες που είχε κάνει.

Στήριξε την κυβέρνηση σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Οποιοδήποτε άλλο κόμμα της κεντροαριστεράς δεν θα είχε αντέξει αυτή την πίεση. Όμως μετά την έξοδο από τα μνημόνια χωρίζουν οι δρόμοι καθώς είναι σαφές ότι για την μεταμνημονιακή περίοδο οι απόψεις είναι πολύ διαφορετικές».

Όσον αφορά το Ποτάμι, «φαίνεται ότι υπάρχει κάποια υπόγεια συμφωνία συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης άλλαξε θέση για την συμφωνία των Πρεσπών. Πλέον λέει ότι δεν θα την ψηφίσει εάν την ψηφίσει ο Καμμένος, ενώ στην αρχή την έβρισκε πολύ θετική και ήταν και ο λόγος για τον οποίο αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής».

Σχετικά άρθρα