Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μανιάτης: Εξαγγέλουν δικές μας πολεοδομικές μεταρρυθμίσεις

Μανιάτης: Εξαγγέλουν δικές μας πολεοδομικές μεταρρυθμίσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυθαίρετα, Γιάννης Μανιάτης, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Πολεοδομία, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Για «πολιτική κατηφόρα» της κυβέρνησης κάνει λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι «εξαγγέλλει πολεοδομικές μεταρρυθμίσεις από το 2011-14, τις οποίες εδώ και 3,5 χρόνια δεν εφαρμόζει».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Μανιάτης, το υπουργείο «εξαγγέλλει πιλοτική λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών (e-Άδειες), όταν το Σύστημα αυτό νομοθετήθηκε με το ν.4178/2013 -που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε- κι εφαρμόστηκε για 6 μήνες το 2014 σε 10 Πολεοδομίες».

Προκειται, όπως σημειώνει για «ένα αποτελεσματικότατο εργαλείο καταπολέμησης των κάθε είδους πολεοδομικών αυθαιρεσιών που εξαλείφει κάθε πιθανότητα ύποπτων συναλλαγών, ένα σημαντικό βήμα μετάβασης στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, που για 3,5 χρόνια το έχουν στα αζήτητα, τώρα το ξαναθυμούνται».

Παράλληλα, συνεχίζει ο βουλευτής «ενεργοποιούν τώρα το Ηλεκτρονικό Μητρώο των Ελεγκτών Δόμησης, όταν καταψήφισαν το σχετικό νόμο μας (ν.4014/2011) και αγνόησαν προκλητικά ότι τον Ιανουάριο 2015 το Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης είχε ήδη πάνω από 2.200 έμπειρους Ελεγκτές Δόμησης, τους οποίους θα μπορούσαν ήδη να έχουν χρησιμοποιήσει».

«Ένα σπουδαίο Μητρώο, που μπορούσε εδώ και 3,5 χρόνια να αξιοποιηθεί στην καταπολέμηση της αυθαιρεσίας στο δομημένο περιβάλλον. Tο θυμήθηκαν κι αυτό μετά την ανθρώπινη τραγωδία των 98 νεκρών στο Μάτι» σημειώνει.

Σχετικά άρθρα