Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χατζηδάκης αποκαλύπτει το ψέμα του “ΟΟΣΑ” και καρφώνει Μαξίμου

Ο Χατζηδάκης αποκαλύπτει το ψέμα του “ΟΟΣΑ” και καρφώνει Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάλα, Κωστής Χατζηδάκης, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Τρόικα,

Η φωτογραφία είναι από το βράδυ της συζήτησης της περίφημης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ όπου οι κυβερνητικοί βουλευτές περνούν από τα υπουργικά έδρανα και χαιρετούν διθυραμβικά μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Μπορείτε να δείτε τα υπέρλαμπρα χαμόγελα του Γιάννη Στουρνάρα, του Αντώνη Σαμαρά και του Κωστή Χατζηδάκη.

Όμως για τον Κωστή Χατζηδάκη το χαμόγελο πάγωσε μετά τον ανασχηματισμό.

Ποιος θα το περίμενε ότι ο Κωστής Χατζηδάκης θα αποκάλυπτε κατ΄αρχήν ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν ένα κατασκεύασμα της κυβέρνησης και ότι θα στρεφόταν τόσο ανοικτά και με απειλητικές διαθέσεις ενάντια στο Μαξίμου.

Όλα αυτά για να μην έχετε απορία γίνονται επειδή έχει ξεκινήσει ο προβληματισμός γατί δεν πέφτει η τιμή του γάλακτος παρά τις ρυθμίσεις που πήρε εκβιαστικά η κυβέρνηση με την διάρκεια ζωής του ως βασικό προαπαιτούμενο της εργαλειοθήκης τους ΟΟΣΑ.

Επειδή και η κυβέρνηση αλλά πόσο μάλλον ο Κωστής Χατζηδάκης, που ξέρει τι ψήφισε,γνωρίζουν ότι η τιμή του γάλακτος δεν θα πέσει ξεκίνησαν τον πόλεμο των ευθυνών.

Τι είπε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης στον Βήμα FM;

“… αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι τη μη μεταρρύθμιση του γάλακτος θα τη χρεωθώ εγώ ή ο κ. Σκορδάς ή το υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν ήταν δική μας ρύθμιση αυτή που πέρασε».

Δηλαδή ο Κωστής Χατζηδάκης ότι εγώ είχα προτείνει μία λύση και εσείς περάσατε μια άλλη.

Για αυτό μην διανοηθείτε να μου ρίξετε ευθύνες επειδή δεν πρόκειται να πέσει η τιμή του γάλακτος.

Η ευθύνη δεν είναι του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά στο Μαξίμου που ενέδωσε στις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ και ορισμένων γαλάζιων βουλευτών.

Από την άλλη πλευρά με τον τρόπο που περιγράφει πως άλλαξαν οι προαπαιτούμενες ρυθμίσεις για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ αποδεικνύεται ότι δεν ήταν και τόσο προαπαιτούμενες αφού εν τέλει άλλαξαν χωρίς να διαμαρτυρηθεί ούτε ο ΟΟΣΑ ούτε η Τρόικα.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη στον Bήμα FM:

Εκεί που οι αντιδράσεις πήραν διαστάσεις ήταν στο θέμα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και του υπαίθριου εμπορίου. Είχαμε το θέμα των βιβλίων, το οποίο δεν συζητήθηκε πολύ, αλλά ήταν εστία τριβών, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων που έφερε τριβές με τους φαρμακοποιούς και το θέμα του γάλακτος, με το οποίο διαφωνούσε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κάποιοι βουλευτές.

Ήταν μια μνημονιακή υποχρέωση που υπήρχε πριν πάω στο υπουργείο. Έτσι το βρήκα και το προχωρήσαμε, αλλά ανεξαρτήτως του αν ήταν ή όχι μνημονιακή δέσμευση ή αν το ήθελε ή όχι η τρόικα ή αν κυβέρνηση μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ως αντιστάθμισμα για να μην περάσουν άλλα μέτρα, τα μέτρα αυτά ήταν χρήσιμα, διότι βοηθούσαν να ανοίξουν αγορές, να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να υπηρετήσουμε το συμφέρον των καταναλωτών.

Βεβαίως, έκλεψε την παράσταση το γάλα και το δεύτερο ημίχρονο ήταν οι λαϊκές αγορές, όπου υπήρξε μεγαλύτερη οξύτητα και εκεί πράγματι σκέφθηκα μήπως υπήρχε λόγος να παραιτηθώ, διότι οι ρυθμίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης όχι όπως τις σκεφθήκαμε απλά, αλλά όπως τις καταθέσαμε στη Βουλή, δεν πέρασαν, διότι υπήρχε αντίδραση.

Ξέραμε εκεί ότι από την αρχή δεν θα λειτουργήσουν αυτές οι ρυθμίσεις και έτσι σκέφθηκα μήπως παραιτηθώ, αλλά δεν το έκανα, διότι θεώρησα ότι θα μπορούσε να παρεξηγηθεί η στάση μου και να θεωρηθεί ότι ήθελα να περάσουν όλα από την εργαλειοθήκη και ότι ένας υπουργός κάνει του κεφαλιού του και δεν λογαριάζει ότι υπάρχει ισορροπία δυνάμεων στη Βουλή και επιπλέον πλησίαζαν οι ευρωεκλογές, οπότε πίστευα ότι μια παραίτησή μου δεν θα έκανε καλό στην κυβέρνηση και θεώρησα ότι αυτό δεν έπρεπε να συμβεί.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι τη μη μεταρρύθμιση του γάλακτος θα τη χρεωθώ εγώ ή ο κ. Σκορδάς ή το υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν ήταν δική μας ρύθμιση αυτή που πέρασε.»

Σχετικά άρθρα