Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές θεωρούν “απαράδεκτο και εγκληματικό” το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές θεωρούν “απαράδεκτο και εγκληματικό” το ξεπούλημα της ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Πάρις Μουτσινάς, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιώργος Κασαπίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Βασίλης Καπερνάρος εκφράζουν με κοινή τους δήλωση την απόλυτη αντίθεσή τους «στη διάσπαση και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ιδιώτες» μετά την κατάθεση του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου («Μικρή ΔΕΗ») και ζητούν να αποσυρθεί ως απαράδεκτο και εγκληματικό για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.

Όπως αναφέρουν στη δήλωσή τους, «η ΔΕΗ είναι ένα από τα σημαντικότερα δημόσια κεφάλαια στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αποτελεί δε, αποκλειστικό δημιούργημα του ελληνικού λαού με την επί πολλές δεκαετίες συνεισφορά του σε κόπο, θυσίες, χρήμα και αίμα».

Τονίζουν πως «η ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό είναι άκρως επικίνδυνο να γίνει αντικείμενο εμπορευματοποίησης στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων που πρωτίστως νοιάζονται για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, ακυρώνοντας έτσι την έννοια του κοινωνικού αγαθού» και προσθέτουν:

«Με το επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθεί η δικομματική κυβέρνηση, εξυπηρετούνται οι επιταγές της τρόικας, των δανειστών αλλά και των ντόπιων ολιγαρχών του πλούτου.

»Ασυνεπείς στο λόγο τους και τις δεσμεύσεις τους προς τον ελληνικό λαό, αυτοί που μέχρι πριν δυο χρόνια δήλωναν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, σήμερα παραχωρούν τη δημόσια αυτή επιχείρηση σε “επενδυτές που δεν επενδύουν”, αλλά μόνο παίρνουν – τους χαρίζουν – τον ενεργειακό θησαυρό της χώρας.

»Ψεύδονται για ακόμα μία φορά υποσχόμενοι πτώση της τιμής του ρεύματος για τους πολίτες τη στιγμή που η δημόσια ΔΕΗ βασιζόμενη στο λιγνίτη προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία τη χαμηλότερη τιμή μονάδος.

»Με λίγα λόγια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσφέρουν στους “μνηστήρες της ενέργειας” δομές, ταμείο (κερδοφόρο), πελάτες, αλλά και τις βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές (νερό, λιγνίτη), αφήνοντας τους πολίτες έρμαια στις κερδοσκοπικές ορέξεις των «επενδυτών» αυτών.

»Την ίδια στιγμή, ο αγροτικός κόσμος θα βιώνει την ανασφάλεια και τον κίνδυνο στέρησης του πολύτιμου αρδεύσιμου νερού για τις καλλιέργειές τους, αλλά και για το φθηνότερο αγροτικό ρεύμα, για το οποίο δεν υπάρχει καμία διασφάλιση στο παρόν νομοσχέδιο».

Καταλήγοντας σημειώνουν πως ως βουλευτές συμπαρατάσσονται «στο ευρύτατο μέτωπο των φορέων και των κοινωνικών δυνάμεων που έχει συγκροτηθεί πανελλαδικά για την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά την πώληση του 30% της ΔΕΗ, προκειμένου να παραμείνει η επιχείρηση στην κυριότητα και στον έλεγχο του δημοσίου, και την προάσπιση των δικαίων συμφερόντων των καταναλωτών».

Σχετικά άρθρα