Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαθαίνει η κόντρα μεταξύ Ζάεφ και Ιβάνοφ – Τα Σκόπια στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης με… περικεφαλαίες

Βαθαίνει η κόντρα μεταξύ Ζάεφ και Ιβάνοφ – Τα Σκόπια στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης με… περικεφαλαίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση στα Σκόπια μεταξύ κυβέρνησης και προέδρου, μία ημέρα μετά τη συμφωνία για το όνομα της γειτονικής χώρας.

«Για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ιβάνοφ, αλλά οι πολίτες» ανέφερε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, καλώντας τον πρόεδρο της χώρας να «απομονωθεί πολιτικά».

«Η κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της, επειδή ο πρόεδρος, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στο διάγγελμά του απέτυχε να ξεπεράσει την αδυναμία του και να δει την προοπτική που ανοίγεται» επεσήμανε η κυβέρνηση.

Και συνέχισε: Ο πρόεδρος Ιβάνοφ «δεν έχει κανένα αίσθημα ευθύνης και αναλαμβάνει πράξεις απαράδεκτης χειραγώγησης, κάτι που είναι επιζήμιο για τη χώρα και τους πολίτες και επενεργεί άμεσα κατά της ενίσχυσης της μακεδονικής ταυτότητας».

«Ο Ιβάνοφ δεν τάσσεται υπέρ της λύσης και δεν εργάζεται για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., κάτι που αποτελεί για τους πολίτες προτεραιότητα υψηλού εθνικού συμφέροντος» έσπευσε να προσθέσει.

«Είμαστε αυτό που είμαστε και τελικά αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους γείτονές μας, τη Δημοκρατία της Ελλάδας και τη διεθνή κοινότητα.

»Με τη συμφωνία αυτή επιβεβαιώνεται και ενισχύεται η μακεδονική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα» κατέληξε η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Ιβάνοφ πρόσκειται πολιτικά στο εθνικιστικό κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, Γκρουέφσκι και αντιδρά επειδή με τη συμφωνία τα Σκόπια παύουν να παριστάνουν τη μία και μοναδική Μακεδονία, παραιτούνται των αλυτρωτισμών και του σφετερισμού της ελληνικής αρχαιότητας.

Διαβάστε εδώ ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη συμφωνία

Σχετικά άρθρα