Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παίρνει φωτιά το πολιτικό σκηνικό με την… “μικρή” ΔΕΗ

Παίρνει φωτιά το πολιτικό σκηνικό με την… “μικρή” ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάρις Κουκουλόπουλος,

Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό με το πρώτο σημαντικό… προαπαιτούμενο νομοσχέδιο της μικρής ΔΕΗ που περνά από το θερινό τμήμα της Βουλής.

Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ διχάζει το ΠΑΣΟΚ, διχάζει την Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα προκαλεί κοινωνικές αναταράξεις
αφού ήδη το σωματείο Σπάρτακος, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την έναρξη της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ».

Το Σωματείο κάνει λόγο για τη «μητέρα των μαχών» και καλεί σε «συστράτευση, ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη άπαντες τους εργαζόμενους, τους θεσμικούς φορείς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και κάθε έναν πολίτη τούτης της χώρας».

Στο πολιτικό πλαίσιο ήδη ο Πάρις Κουκουλόπουλος, που εκ του ασφαλούς αφού δεν ψηφίζει στα θερινά τμήματα, διαφώνησε με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ενώ την διαφωνίας τους θα εκφράσουν και άλλοι βουλευτές της κυβερνητική συμμαχίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να οικειοποιηθεί το κοινωνικό κλίμα δυσαρέσκειας για την πώληση συγκάλεσε σύσκεψη το Σαββατοκύριακο για το θέμα της ΔΕΗ και θεωρείται δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί επικοινωνιακά, χωρίς σε καμία περίπτωση να σταθεί εμπόδιο στο προαπαιτούμενο της Τρόικας.

Και από το Μαξίμου όμως θέλουν να περάσουν κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής που να εκτονώσει επίσης επικοινωνιακά την κοινωνική αντίδραση στην ιδιωτικοποίηση μίας εταιρείας σύμβολο για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, όσο κι αν την έχει πληρώσει πολύ ακριβά όλα τα τελευταία χρόνια του μνημονίου.

Σχετικά άρθρα