Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κράτος «Μακεδονία» τέλος – Ο Ζάεφ αποδέχτηκε «γεωγραφικό προσδιορισμό»

Κράτος «Μακεδονία» τέλος – Ο Ζάεφ αποδέχτηκε «γεωγραφικό προσδιορισμό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

Μετά την αποδοχή της «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό» από την κυβέρνηση των Σκοπίων, το κράτος «Μακεδονία» πλέον αποτελεί παρελθόν.

Για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες αδιαλλαξίας, σφετερισμού και διαστρέβλωσης της ελληνικής ιστορίας και καπηλείας της Μακεδονίας μας, οι Σκοπιανοί αποδέχτηκαν ότι πλέον δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν στον χάρτη ως «Μακεδονία».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης την απόφαση της κυβέρνησής του να προχωρήσει σε μετονομασία του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνή Αερολιμένα Σκοπίων» και τη μετονομασία του αυτοκινητόδρομου «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Οδό Φιλίας». Επίσης δήλωσε ότι η κυβέρνησή του αποδέχεται σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Είχε προηγηθεί το απόγευμα της Δευτέρας συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στο Euronews, στην οποία έστειλε τελεσίγραφο στα Σκόπια να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την κοινή τους γνώμη.

Τώρα η κυβέρνηση Ζάεφ έχει μπροστά της το μεγάλο έργο, να πείσει τους βουλγαρόφωνους πολίτες της πρώην «Μακεδονίας» ότι το αρχαιομακεδονικό παραμύθι -το ίδιο που τους εγκλώβισε στην απομόνωση, στην πείνα και στην εξαθλίωση- έλαβε τέλος.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Τεράστια επιτυχία – Οι Σκοπιανοί αποδέχτηκαν γεωγραφικό προσδιορισμό – Διαβάστε τι σημαίνει αυτό

Σχετικά άρθρα