Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γ. Γιακουμάτος: Θα πολεμήσω την ακρίβεια με νύχια και με δόντια

Γ. Γιακουμάτος: Θα πολεμήσω την ακρίβεια με νύχια και με δόντια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γεράσιμος Γιακουμάτος,

Για την ακρίβεια και την αναγκαιότητα να πέσουν οι τιμές μίλησε στο Mega o υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, επαναλαμβάνοντας την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και τη ρητή εντολή του πρωθυπουργού για μείωση των τιμών στην αγορά.

«Όταν σου δίνει την πολιτική εντολή και με πολιτική βούληση ότι πρέπει per terra και per mare να πέσουν οι τιμές, αυτό πρέπει να το κάνεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος… Πρέπει οι επιχειρηματίες και τα τραστ να δείξουν κοινωνική ευαισθησία και να ρίξουν τις τιμές, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το χάλι».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το σχέδιο Γιακουμάτου περιλαμβάνει τρία στάδια: «Πρώτα θα έχουμε σύνθεση – διάλογο, δεύτερο τολμάμε μέτρα, τρίτο ‘πού σε πονεί και πού σε σφάζει’».

«Σε πρώτη φάση αυτό που επείγει σε μία χώρα που περνά μία εθνική τραγωδία οικονομική, όπου υπάρχει αγοραστική αδυναμία τρομακτική, όπου το 25% είναι νεόπτωχοι, είναι το καλάθι το απαραίτητο για την οικογένεια. Το ψωμί, το λάδι, το γάλα, τα απορρυπαντικά, αυτά που χρειάζεται μία οικογένεια», σημείωσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Γιακουμάτος είπε ότι σε δυο μήνες, και όχι σε 15 ημέρες, θα υπάρχουν δείγματα της πολιτικής του. «Εγώ δεν θα λύσω σε δυο μήνες το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα σαράντα χρόνια… αλλά θα πολεμήσω με νύχια και με δόντια για να καταπολεμήσω την ακρίβεια. Έχουν προσπαθήσει κι άλλοι να μειώσουν τις τιμές, αλλά η στάμνα πολλές φορές πάει στην βρύση μια φορά σπάει» επισήμανε.

Σχετικά άρθρα