Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Eldorado Gold και Lamda Development να σταματήσουν να εκβιάζουν και να πολιτικολογούν

Τζανακόπουλος: Eldorado Gold και Lamda Development να σταματήσουν να εκβιάζουν και να πολιτικολογούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eldorado Gold, Lamda Development, Δημήτρης Τζανακόπουλος,

Με πυρά κατά της Eldorado Gold και της Lamda Development, των δύο ομίλων που έχουν αναλάβει τις δύο μεγάλες ελληνικές επενδύσεις του Ελληνικού και των Σκουριών συνολικού ύψους έως και 11 δισ. ευρώ, απαντά η κυβέρνηση στα προβλήματα που έθεσαν οι επενδυτές την περασμένη εβδομάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μάλιστα διερωτήθηκε «εάν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι, όπως και την προηγούμενη φορά, οι ανακοινώσεις της Eldorado και το ζήτημα του Ελληνικού προέκυψαν μαζί».

Σε ό,τι αφορά την Eldorado, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αυστηρό τόνο επισήμανε ότι «βρισκόμαστε σε διαιτησία, καλό είναι να περιμένει τα αποτελέσματα της και να σταματήσει τους εκβιασμούς. Αυτή η χώρα έχει νόμους, κανόνες, διαδικασίες και αυτές θα τηρηθούν, όσο κι αυτό μπορεί να μην αρέσει στην Eldorado».

Για την υπόθεση του Ελληνικού επέμεινε ότι από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουν τηρηθεί όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις τις οποίες συνυπέγραψε και η Lamda Development, όταν συμφωνήθηκε η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο. «Αυτή τη στιγμή εκδίδονται όλες οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις και η Lamda Development, αυτό που οφείλει να κάνει είναι να σταματήσει την πολιτικολογία, να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσει μαζί με το ελληνικό δημόσιο σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ολοκλήρωση της επένδυσης» δήλωσε δε.

Είπε ότι η σύμβαση δημοσίου – επενδυτή προβλέπει ότι υπάρχουν δύο συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί η εταιρεία να καταγγείλει τη σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο: «Ο πρώτος είναι αν λόγω των διαδικασιών αδειοδότησης που πρέπει να γίνουν, καθυστερήσουμε περισσότερο από τον Ιούλιο του 2018 να εκδώσουμε τις απαραίτητες διοικητικές πράξεις. Το δεύτερο είναι εφόσον από τις διαδικασίες αδειοδότησης προκύψει περιορισμός δόμησης στο Ελληνικό άνω του 30% της δομήσιμης επιφάνειας».

«Τίποτα από αυτά δεν ισχύουν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να προσθέσει ότι, αντιθέτως, η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου, που δεν συνεπάγεται καν περιορισμό δόμησης, ήταν μόλις 300 στρέμματα.

Σχετικά άρθρα