Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κοτζιάς ανέβασε τον Μπουσάτι στο Δικταίο Άνδρο – Εκεί που γεννήθηκε ο Δίας και ξεκίνησε η Ευρώπη

Ο Κοτζιάς ανέβασε τον Μπουσάτι στο Δικταίο Άνδρο – Εκεί που γεννήθηκε ο Δίας και ξεκίνησε η Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Γιάννης Στεφανάκης, Δημήτρης Πλευράκης, Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, Δικταίο Άνδρο, Κρήτη, Λασίθι, Νίκος Κοτζιάς, Ντιτμίρ Μπουσάτι, Υπουργείο Εξωτερικών, Φωτογραφίες,

Στο Δικταίο Άντρο στο Οροπέδιο Λασιθίου, εκεί που η Ρέα κρυμμένη από τη μανία του Κρόνου γέννησε τον Ύψιστο Δία, ανέβασε ο Νίκος Κοτζιάς τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε ανεβάσει και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Δικταίο Άντρο.

Ντόπιοι σχολιάζουν σκωπτικά, “τους ανεβάζει ο Κοτζιάς στη σπηλιά για να προσκυνήσουν εκεί που γεννήθηκε ο Δίας”.

Μια άλλη εξήγηση είναι ότι ο Νίκος Κοτζιάς πάει τους υπουργούς Εξωτερικών στο Δικταίο συμβολικά, διότι είναι ο τόπος που ο Δίας έφερε την Ευρώπη όταν την απήγαγε από τη Φοινίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα προς τον μύθο, ο Δίας συνευρέθηκε ερωτικά με την Ευρώπη κάτω από ένα Πλάτανο έξω από το Δικταίο Άνδρο.

Έτσι οι υποψήφιοι προς ένταξη στην ΕΕ μαθαίνουν αφενός μεν που γεννήθηκε ο Δίας και αφετέρου ότι η Ευρώπη ξεκίνησε από την Κρήτη.

Τους δύο Υπουργούς υποδέχθηκε στην πλατεία Ευρώπης ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκης με λύρες και κρητικές μαντινάδες.

Οι δυο υπουργοί έσυραν το χορό μαζί με το δήμαρχο και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρη Πλευράκη, ενώ χειροκρότησαν τους Κρητικούς μουσικούς που τους υποδέχτηκαν.

Ο Νίκος Κοτζιάς σε μια λιτή δήλωση του ανέφερε τα ακόλουθα:

«Με τον συνάδελφό μου, Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντιτμίρ Μπουσάτι, έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες από χθες το πρωί.

»Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις και αύριο, πριν να πετάξουμε για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

»Συζητάμε ζητήματα που είναι ανοικτά και θέλουμε να τα λύσουμε σήμερα για να αναπτύξουμε προοπτικές για το αύριο.

»Στο πλαίσιο αυτής της πολύ εντατικής και χωρίς διαλείμματα εργασίας, πήραμε την απόφαση να έρθουμε να επισκεφτούμε τον τόπο, όπου γεννήθηκε ο Δίας και όπου απήγαγε την όμορφη Ευρώπη.

»Στον τόπο, όπου ουσιαστικά γεννήθηκε η Ευρώπη, δουλεύουμε με τον συνάδελφό μου, Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας. Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ.

»Μας τιμά το γεγονός ότι μας υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι.

»Οι υψηλοί προσκεκλημένοι μας θα επισκεφθούν τη σπηλιά του Δία. Κατόπιν, θα γευματίσουμε εδώ στο οροπέδιο και θα επιστρέψουμε για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».

Σχετικά άρθρα