Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tην Πέμπτη το πρώτο ντιμπέιτ για την Κεντροαριστερά- Ποιος βασικός υποψήφιος δεν θα συμμετάσχει

Tην Πέμπτη το πρώτο ντιμπέιτ για την Κεντροαριστερά- Ποιος βασικός υποψήφιος δεν θα συμμετάσχει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ACTION24, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Καμίνης, Κεντροαριστερά, Νίκος Αλιβιζάτος, Νίκος Ανδρουλάκης, Ντιμπέιτ (Τηλεμαχία), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Φώφη Γεννηματά,

Για την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου «κλείδωσε» το πρώτο ντιμπέιτ για την εκλογή ηγέτη στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Στη τηλεμαχία, η οποία αναμένεται να προβληθεί στην τηλεόραση του «Action24» στις 11 το βράδυ, προσκλήθηκαν επτά από τους συνολικά δέκα υποψηφίους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά δεν προτίθεται να παραβρεθεί.

Αναλυτικότερα, τα πρόσωπα που προσκλήθηκαν είναι οι Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης, ενώ εκτός έμειναν οι Δημήτρης Τζιώτης, Απόστολος Πόντας και Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Για τον λόγο μη αποδοχής της πρόσκλησης για την τηλεμαχία από τη Φώφη Γεννηματά, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση με εξηγήσεις, παρά μόνο διαρροές από το περιβάλλον της, σύμφωνα με τις οποίες θα παραστεί μόνο σε «θεσμικά» debate, τα οποία θα οριστούν από την Επιτροπή Αλιβιζάτου.

Το debate θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβαράς, Γιάννης Πολίτης και Αγγελική Σπανού.

Άλλαξε η ημερομηνία των εκλογών

Στο μεταξύ, μετατίθενται κατά μία εβδομάδα οι εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς.
Όπως ενημέρωσε τους υποψηφίους με επιστολή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος, αντί για τις 5 και 12 Νοεμβρίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί τελικά στις 12 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει στις 19 Νοεμβρίου ο δεύτερος γύρος.

Προηγουμένως, οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων -WIND και OTS- απάντησαν ότι θα είναι έτοιμες εγκαίρως και οι τεχνικές δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 10 Νοεμβρίου.
Πάντως, παραμένει η διαφωνία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για τις 12 Νοεμβρίου, λόγω της διαξαγωγής του διεθνούς Μαραθώνιου της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή «oι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν τον καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017. Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017».

Επίσης, σημειώνεται ότι έως το τέλος του έτους δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των δικηγορικών συλλόγων της χώρας (26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου), είτε λόγω συνεδρίων άλλων πολιτικών φορέων (της Ν.Δ., στις 17 Δεκεμβρίου).

Με δεδομένη τη διαφωνία του Ποταμιού για τις 12 Νοεμβρίου, ο κ. Αλιβιζάτος σημειώνει: «Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους».

Ο κ. Αλιβιζάτος έκανε εξάλλου γνωστό ότι για την υποστήριξη της Επιτροπής σε οργανωτικά ζητήματα, θα συνδράμει ο τέως υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ως σύμβουλος σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Σχετικά άρθρα