Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπέρ ενός διαφορετικού μοντέλου διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη ο Παπαδημούλης

Υπέρ ενός διαφορετικού μοντέλου διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη ο Παπαδημούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Δημήτρης Παπαδημούλης, Εμανουέλ Μακρόν, Ευρωβουλευτές, Ευρωζώνη, ΣΥΡΙΖΑ,

“Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη χρειάζονται ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτικής διακυβέρνησης”.

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του, στη γαλλική ιστοσελίδα Mediapart, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης, στο άρθρο του, σημείωσε ότι «οι παρεμβάσεις Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα αποτυπώνουν τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί εντός της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. με στόχο την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και της συλλογικότητας στον τρόπο λήψης αποφάσεων και στην αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής».

Όπως τονίζει ο ευρωβουλευτής «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης, είχε ασκήσει εποικοδομητική κριτική ως προς τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας και την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις».

Αναφορικά με το ζήτημα της τρίτης αξιολόγησης υπογράμμισε πως «οι θέσεις Μακρόν αποτυπώνουν τις θέσεις, αλλά και τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης», επισημαίνοντας ότι η γαλλική πλευρά θέλει η Ελλάδα «να γυρίσει σελίδα», επιδιώκοντας τη «γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του 2017, εκκίνηση της αντίστροφης μέτρησης για την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία, εκλογίκευση των αιτημάτων και της συνολικής στάσης του ΔΝΤ, καθώς και αποτελεσματική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Τέλος, ο κ.Παπαδημούλης στάθηκε και στο ζήτημα της μεγάλης δυσαρέσκειας των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες, στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις «πίσω από κλειστές πόρτες» και στην εμμονική έμφαση που δίνεται «στις τεχνικές λεπτομέρειες και όχι στα ουσιώδη», υπογραμμίζοντας ότι η γαλλική πολιτική ηγεσία «πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας στην Ευρώπη», τόσο στο θέμα της ενίσχυσης της δημοκρατίας και της αλλαγής οικονομικής πολιτικής, όσο και στη «θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο».

Σχετικά άρθρα