Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα στην Τουρκία: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πέταξε με F-16 πάνω από το Αιγαίο (φωτο + βίντεο)

Μήνυμα στην Τουρκία: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πέταξε με F-16 πάνω από το Αιγαίο (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Βίντεο, Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ευάγγελος Αποστολάκης, Κρήτη, Πολεμική Αεροπορία, Σούδα, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φωτογραφίες, Χρήστος Χριστοδούλου,

Πάνω από το Αιγαίο με F-16 έκαναν την Πέμπτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί επιβιβάστηκαν ως συγκυβερνήτες σε δύο μαχητικά αεροσκάφη της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα, την οποία επισκέφθηκαν.

Με την πτήση αυτή η στρατιωτική ηγεσία ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στην Τουρκία για την τακτική των παραβιάσεων και των παραβάσεων από τουρκικά μαχητικά.

Η πτήση των δύο ανώτατων αξιωματικών ήταν στο πλαίσιο προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 340 Μοίρας.

Το σενάριο της αποστολής προέβλεπε πτήση χαμηλής ναυτιλίας, στη θαλάσσια περιοχή νότιου-νοτιοανατολικού Αιγαίου, επί τόξου Δία – Καρπάθου – Ρόδου – Καστελόριζου – Ρεθύμνου, εκτέλεση εικονικών προσβολών σε εναέριους και επίγειους στόχους καθώς και εικονική αερομαχία μεταξύ των αεροσκαφών του σχηματισμού.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες δεν έχει καταγραφεί ούτε μια παραβίαση τουρκικού μαχητικού καθώς στην Τουρκία εορτάζεται το Μπαϊράμι.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα