Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων αναφέρθηκε στην ηγεμονική θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια

Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων αναφέρθηκε στην ηγεμονική θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Σκόπια,

Μέλι έσταζε την Τετάρτη, παραμονή της επίσκεψης Κοτζιά στα Σκόπια, το στόμα του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ για την Ελλάδα, ο οποίος παραδέχτηκε μάλιστα ότι η χώρα μας έχει ηγετικό ρόλο στην περιοχή.

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια ημερίδας στα Σκόπια με θέμα την προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι είναι σημαντικό οι δύο χώρες να καθιερώσουν μία ανοιχτή σχέση και η Ελλάδα να αναγνωρίσει και να στηρίξει τη νέα συγκυρία στην ΠΓΔΜ.

Όπως μετέδωσε το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA, ο Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι, «η Ελλάδα είναι παλαιότερη δημοκρατία από τη δική μας, είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και έχει πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση στην περιοχή.

»Νομίζω ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση και την προώθηση όλης της περιοχής των Βαλκανίων. Σημαντικό είναι και για την Ελλάδα να αναγνωρίσει τη νέα συγκυρία στη “Μακεδονία” και να την στηρίξει».

Κάπου εδώ αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε στον κ. Ντιμιτρόφ ότι η Ελλάδα δεν είναι απλά μια παλαιότερη δημοκρατία, είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία όταν ακόμα οι Σλάβοι πρόγονοί του έτρεχαν ξέφρενοι με τις κοτσίδες τους να ανεμίζουν στις ρωσικές στέπες.

Η σημαντική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στην περιοχή δεν οφείλεται απλά στη θέση της χώρας μας στον χάρτη, η Ελλάδα διαθέτει τον ισχυρότερο στρατό των Βαλκανίων, ή για να είμαστε ακριβείς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που διαθέτει στρατό στα Βαλκάνια.

Δεν είναι θέμα της Ελλάδας να αναγνωρίσει τη “νέα συγκυρία” στα Σκόπια, αλλά η σκοπιανή κυβέρνηση να αδράξει την τελευταία της ευκαιρία για να γίνει κανονικό κράτος, εγκαταλείποντας τους αλυτρωτισμούς, την καπήλευση και διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας και αφού γίνουν κανονικό κράτος, να είναι βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα εγγυηθεί όχι μόνο την ευημερία αλλά και την ασφάλεια των Σκοπίων.

Εξάλλου η Ελλάδα εγγυήθηκε ήδη μια φορά την ασφάλεια των Σκοπίων και χάρη στην ελληνική εγγύηση ο Ζόραν Ζάεφ σχημάτισε κυβέρνηση στα Σκόπια.

Όσο όμως ο κ. Ντιμιτρόφ περιφέρει τον εαυτό του ως “Μακεδόνα”, δίχως καν -ως ένδειξη καλής θέλησης- έναν επιθετικό προσδιορισμό, να ξέρει ότι ανεξάρτητα από κυβερνήσεις και καλές προθέσεις ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει ποτέ τη ψευδομακεδονική ιδεολογία.

Στην τελική, κ. Ντιμιτρόφ, δεν είναι η Ελλάδα που απειλείται με διαμελισμό και στην τελική, κ. Ντιμιτρόφ, δεν είναι η Ελλάδα που έκλεψε την ιστορία, την ονομασία και την ταυτότητα ενός άλλου έθνους.

Σχετικά άρθρα