ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τους Αμερικανούς και οι Βρετανοί “άδειασαν” τους Τούρκους – Δεύτερη… “φανταστική” άσκηση στο Αιγαίο

Μετά τους Αμερικανούς και οι Βρετανοί “άδειασαν” τους Τούρκους – Δεύτερη… “φανταστική” άσκηση στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Βρετανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κάρπαθος, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία,

Καμία συνέχεια δεν είχε η εξαγγελία με παράνομη NAVTEX της Άγκυρας της ναυτικής ασκήσεως ενός… βρετανικού πολεμικού πλοίου, και μάλιστα με διενέργεια πραγματικών πυρών, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου, αφού στην περιοχή από το πρωί της Παρασκευής που υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε η «άσκηση» μέχρι και αργά το απόγευμα που θα «ολοκληρωνόταν» δεν είχε εμφανιστεί κανένα απολύτως σκάφος στην περιοχή, γράφει ο Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης στην “Ελευθερία του Τύπου” του Σαββάτου.

Το γεγονός αυτό προσμετράται στα αρνητικά σημεία για την Τουρκία για πολλούς λόγους.

Πρώτον, δείχνει ότι οι Βρετανοί δεν ενδιαφέρονταν να συμμετάσχει ένα και μόνο πλοίο τους, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει κανένα επιχειρησιακό νόημα.

Δεύτερον, αν πραγματικά ενδιαφέρονταν θα το είχαν πράξει διά της κανονικής οδού, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα μέσω της αρμόδιας για την έκδοση NAVTEX εντός του FIR Αθηνών Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Τρίτον, η δυσμενής για την Άγκυρα αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης αντίστοιχης αρνήσεως του αμερικανικού Ναυτικού να εμπλακεί σε πανομοιότυπα «παιχνίδια» της Άγκυρας εντός του FIR Λευκωσίας, που σε τελική ανάλυση καταδεικνύουν την απόφαση συμμάχων κρατών να ακολουθούν τη νομιμότητα στις σχέσεις μεταξύ φίλων και συμμάχων χωρών.

Τέταρτον, δείχνει ότι η Άγκυρα πλέον παίζει το παιχνίδι της εκδόσεως των παράνομων NAVTEX απλώς και μόνο είτε για δική της εσωτερική κατανάλωση είτε για να «προκαλέσει» την ελληνική κυβέρνηση, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον ελληνικό λαό, έτσι, ως ένα είδος «καλοκαιρινού καψωνιού», περιμένοντας αντιδράσεις.

Σχετικά άρθρα