Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι στήνουν πρόκληση ανοικτά της Καρπάθου με τη συμμετοχή βρετανικού πολεμικού πλοίου

Οι Τούρκοι στήνουν πρόκληση ανοικτά της Καρπάθου με τη συμμετοχή βρετανικού πολεμικού πλοίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FIR Αθηνών, Βρετανία, Δωδεκάνησα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κάρπαθος, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία,

Μπορεί η τουρκική προβοκάτσια με την υποτιθέμενη κοινή άσκηση με αμερικανικό πλοίο στη κυπριακή ΑΟΖ να μην “έκατσε”, με την Άγκυρα να εισπράττει μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα από Πεντάγωνο και Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Τούρκοι ωστόσο δεν παραιτούνται από τις προσπάθειες.

Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για νέα άσκηση, ανοικτά της Καρπάθου, στην οποία εμπλέκει αυτή τη φορά ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο.

Δεν προκαλεί εντύπωση. Λονδίνο και Άγκυρα προσπαθούν να οικοδομήσουν έναν κοινό άξονα στο ΝΑΤΟ και στα πλαίσια της μετα-BREXIT εποχής.

Ανίερη συμμαχία; Όχι για πρώτη φορά.

Είναι γνωστό ότι οι Βρετανοί έγλειφαν για πολλούς αιώνες τις παντόφλες του σουλτάνου μέχρι που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο ελληνικός λαός έχει μεγάλη εμπειρία από Βρετανούς και Οθωμανούς. Τίποτα δεν μας ξαφνιάζει.

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα τουρκική άσκηση ανοικτά της Καρπάθου, το βρετανικό πολεμικό πλοίο θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά από τις 11 έως και τις 13 Αυγούστου στα νοτιοανατολικά του νησιού, περιοχή εντός του FIR Αθηνών, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της ελληνικής Περιοχής Ευθύνης SAR.

Το καθεστώς Ερντογάν επιδιώκει να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες και να επεκταθεί σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Και σε αυτή τη βρωμιά φαίνεται ότι “παίζουν” και οι Βρετανοί αν και έχουν προειδοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση και τον Νίκο Κοτζιά ότι δεν θα περάσουν καλά με το BREXIT εάν συνεχίσουν αυτό το βιολί.

Σχετικά άρθρα