Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στάθης Κατσούλας: “Έρχεται κυκεώνας εξελίξεων, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι με Σχέδιο Β”

Στάθης Κατσούλας: “Έρχεται κυκεώνας εξελίξεων, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι με Σχέδιο Β”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωεκλογές 2014, Στάθης Κατσούλας, Σχέδιο Β,

Με δήλωσή του στο tribune, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Σχεδίου Β Στάθης Κατσούλας, επεσήμανε γιατί είναι επιτακτική η ανάγκη ενός σχεδίου β, δηλαδή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ανασυγκρότηση της χώρας μας με εθνικό νόμισμα:

“Γιατί καμιά χώρα δε βγήκε από την κρίση στηριζόμενη σε ένα τόσο σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ” μας είπε εισαγωγικά ο Στάθης Κατσούλας και εξήγησε:

“Η ευρωζώνη διαίρεσε την Ευρώπη εξωθώντας τις χώρες του νότου σε άγρια λιτότητα και περικοπές στις κοινωνικές παροχές. Η παραγωγική ανασυγκρότηση για την οποία πολλοί μιλάνε έχει σαν βασικό προαπαιτούμενο το να ρυθμίζεις εσύ σαν κυρίαρχο κράτος τη νομισματική σου πολιτική. Η Κύπρος, ας μην το ξεχνάμε αυτό, απέδειξε ότι δεν είναι δυνατή η κατάργηση των μνημονίων εντός ευρωζώνης. Αυτά είναι τρία βασικά πράγματα που πρέπει να έχουμε στο νου μας”.

Μάλιστα, ο Στάθης Κατσούλας πρόβλεψε ότι έρχεται κυκεώνας εξελίξεων, οι οποίες απαιτούν να είμαστε προετοιμασμένοι με ένα σχέδιο β, και συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι “η διέξοδος από την κρίση περνάει μέσα από το τρίπτυχο: διαγραφή του χρέους – έξοδος από την ευρωζώνη – παραγωγική ανασυγκρότηση για νέες θέσεις εργασίας. Για να ανασάνει ο λαός και η νεολαία. Ψήφος στο Σχέδιο Β σημαίνει υπέρβαση της ευκολίας, της ρηχότητας, της επιπολαιότητας του «να φύγει ο Σαμαράς και βλέπουμε». Σημαίνει ότι πρέπει να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά πρέπει επίσης να σπάσει ο γύψος που κρατά τη χώρα στο σκοτάδι, που κρατά την ανεργία στα ύψη και κάνει τους νέους μετανάστες.

Ψήφος στο Σχέδιο Β σημαίνει στήριξη στην αναγκαία κατεύθυνση της παύσης πληρωμών του χρέους, της εξόδου από την Ευρωζώνη, της ρήξης με την ΕΕ, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, του δημοκρατικού σχεδιασμού της οικονομίας”, κατέληξε.

Σχετικά άρθρα