Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Yπέρ της περιφοράς του Επιταφίου ο Αλαβάνος – Τον στηρίζει και ο Βελόπουλος

Yπέρ της περιφοράς του Επιταφίου ο Αλαβάνος – Τον στηρίζει και ο Βελόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέκος Αλαβάνος, Ελληνική Λύση, Επιτάφιος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Βελόπουλος, Σχέδιο Β,

Ο πρόεδρος του κόμματος Σχέδιο Β, Αλέκος Αλαβάνος σε ανακοίνωσή επικρίνει ως λάθος την απόφαση να απαγορευτεί εφέτος η περιφορά του επιταφίου.

Σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι θα μπορούσε αυτή να γίνει με έναν ιερέα και οι πιστοί να βγουν στα μπαλκόνια και να ψάλλουν το “αι γενεαί πάσαι…”.

Όπως εκτιμά αυτό θα τόνωνε ψυχολογικά τους ανθρώπους που βρίσκονται τόσες ημέρες στο σπίτι τους κλεισμένοι «και απομονωμένοι, και θα μας κάνει να νιώσουμε πως είμαστε ο ένας συναισθηματικά δίπλα στον άλλο και θα ξεπεράσουμε μαζί το κακό».

Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος στην ανακοίνωσή του χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η περιφορά του Επιταφίου είναι μια βαθιά παράδοση του λαού μας.

»Οι πηγές της βρίσκονται χιλιετίες πίσω, πριν τον Χριστιανισμό, στις μυσταγωγίες και τα πανηγύρια για τον Διόνυσο, στις τελετές για τον Άδωνι.

»Γιατί τη στερούμε τόσο απόλυτα φέτος από την κοινωνία, όταν, στις σημερινές συνθήκες, σε κάθε οικογένεια επικρέμαται ο φόβος του πένθους, υπάρχει η μοναξιά, αλλά και υπερίπταται η ελπίδα του λυτρωμού;.

»Γιατί να μην τελεστεί η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους των πόλεων, με έναν ιερέα μόνο, έναν ψάλτη, έναν νεωκόρο που θα κρατάει μια ανθοδέσμη με βιολέτες, ώστε να διατηρηθεί πλήρως η κοινωνική απόσταση;

»Και να μπορούν μικροί και μεγάλοι από τα μπαλκόνια να τραγουδούν με την ψυχή τους το “Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη ταφή Σου…”;.

»Και να νιώσει ο λαός μας ότι είναι κοινή η μοίρα σε κάθε μπαλκόνι, ότι αν και απομονωμένοι, είμαστε ο ένας συναισθηματικά δίπλα στον άλλο και θα ξεπεράσουμε μαζί το κακό;

»Η πολιτεία οφείλει να είναι στο θέμα του ιού αποφασιστική και αποτελεσματική, αλλά δεν χρειάζεται να στερείται συναισθήματος και να μην παίρνει υπόψη τη σημασία της εμψύχωσης του λαού μας».

Υπέρ της περιφοράς του επιταφίου και ο Κυριάκος Βελόπουλος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτησή του στο Twitter στέκεται υπέρ της άποψης του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για περιφορά του Επιταφίου.

«Οι άθεοι αποδεικνύονται λιγότερο “μισορθόδοξοι” από την ΝΔ! Πρόταση Αλαβάνου: υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να γίνει περιφορά Επιταφίου (ότι λέει και η Ελληνική Λύση) με έναν ιερέα και οι πιστοί να βγουν στα μπαλκόνια και να ψάλλουν το “αι γενεαί πάσαι”! ΝΔ ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΚΗ!», ανέφερε στο tweet του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Σχετικά άρθρα