Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπορίσοφ ξανά πρωθυπουργός της Βουλγαρίας – Θα συγκυβερνήσει με τους “Ενωμένους Πατριώτες”

Ο Μπορίσοφ ξανά πρωθυπουργός της Βουλγαρίας – Θα συγκυβερνήσει με τους “Ενωμένους Πατριώτες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βουλγαρία, Μπόικο Μπορίσοφ,

Πρωθυπουργός της νέας βουλγαρικής κυβέρνησης θα είναι ο Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ η κυβέρνηση θα διαθέτει πλειοψηφία 122 βουλευτών και έχει τη φιλοδοξία να ολοκληρώσει την 4ετή θητεία της.

Σ’αυτή την συμφωνία κατέληξαν οι εκπρόσωποι του κεντροδεξιού GERB με ηγέτη τον Μπορίσοφ και του συνασπισμού «Ενωμένοι Πατριώτες» μετά τις συνομιλίες που είχαν την Τρίτη για τη συγκρότηση συγκυβέρνησης.

Εξερχόμενος από τις συνομιλίες που έγιναν στο κτίριο της Βουλής, ο Μπορίσοφ δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία των διαπραγματεύσεων:

«Χαίρομαι που οι συνάδελφοι από τους «Ενωμένους Πατριώτες» είναι υπεύθυνοι».

Δήλωσε επίσης ότι δεν θα προσκληθεί το κόμμα «Βούληση» στις διαπραγματεύσεις.

Ο Μπορίσοφ δήλωσε επίσης ικανοποιημένος για το γεγονός ότι οι αρχηγοί των «Ενωμένων Πατριωτών» δήλωσαν πως δεν θα έχουν συνομιλίες με το Σοσιαλιστικό Κόμμα για συγκρότηση κυβέρνησης.

«Τώρα όλο το βάρος πέφτει στους ωμούς μας. Ελπίζω πως όλοι οι υπόλοιποι στη Βουλή αντιλαμβάνονται ότι κανένας εκτός από μας δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, και αν εμείς δεν κατορθώσουμε να το κάνουμε, δεν θα το κατορθώσουν ούτε οι άλλοι με αποτέλεσμα να γίνει πολύ δύσκολη η κατάσταση για τη Βουλγαρία», τόνισε ο Μπορίσοφ.

Επεσήμανε επίσης πως δεν είναι πρόθυμος να προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.

«Θα χρειαστεί να αναζητούμε συνέχεια υποστήριξη στη Βουλή πάνω σε διάφορα θέματα και μετά όλο το βάρος και όλες οι ευθύνες θα επιρρίπτονται στο GERB», είπε ο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με τον Ντελιάν Ντόμπρεφ του GERB στη συνάντηση της Τρίτης δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένες υπουργικές θέσεις, αλλά μόνο πολιτικές και προτεραιότητες.

Από τις δηλώσεις των συμμετεχόντων στις συνομιλίες έγινε γνωστό ότι μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια συνάντηση, στην οποία θα συζητηθεί η μελλοντική κυβερνητική συμμαχία, ενώ παράλληλα στελέχη των GERB και των «Ενωμένων Πατριωτών» θα εργαστούν προκειμένου να εκπονήσουν κοινή πλατφόρμα διακυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα