Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποκάλυψε για τον θάνατο Βγενόπουλου ο Παπαγγελόπουλος

Τι αποκάλυψε για τον θάνατο Βγενόπουλου ο Παπαγγελόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Βγενόπουλος, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος,

Στην αποκάλυψη πως ουδέποτε προσεκομίσθη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών η σορός του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη εξέταση και να βγει πόρισμα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση και ΑΚΕ του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, ο υπουργός δηλώνει πως:

«Ουδέποτε προσεκομίσθη στην Ιατροδικαστική υπηρεσία για ιατροδικαστική διερεύνηση, σορός ανδρός με τα στοιχεία Ανδρέας Βγενόπουλος και κατ’ ακολουθία ουδέποτε συνετάγη πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών για τα αίτια του θανάτου του ανωτέρω».

Ωστόσο επικαλείται πληροφορίες (των οποίων και την προέλευση δεν αποκαλύπτει) που θέλουν τον ιατροδικαστικό αυτό έλεγχο να έχει πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που «δεν υπάγεται διοικητικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Έτσι, αφού επικαλείται το νόμο που καθιστά αρμόδιο το ΕΚΠΑ για την ιατροδικαστική έρευνα και όχι το δικό του πεδίο ευθύνης, ο κ. Παπαγγελόπουλος καλεί τον βουλευτή να απευθυνθεί για περεταίρω πληροφορίες στο υπουργείο Παιδείας.

Η υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι στην ερώτηση και ΑΤΕ, ο κ. Νικολόπουλος παρέβαλε δημοσιεύματα που αφήνουν αιχμές αναφορικά με τον τρόπο και τα αίτια θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου και το ενδεχόμενο να τέθηκε προ του διλήμματος «αν θα ανοίξει το στόμα του και θα έκαιγε πολλούς από εκείνους που είχαν επενδύσει πάνω του για να γίνει “ο Μπερλουσκόνι” της Ελλάδας».

Σε άλλο μάλιστα δημοσίευμα «υπονοείται ότι κάποιοι φρόντισαν να κλείσουν το στόμα του μακαρίτη επιχειρηματία», υπογραμμίζοντας την φημολογία που «κυρίευσε το… Κολωνάκι και τα Βόρεια Προάστια σχετικά με την οριστική απουσία απο το προσκήνιο του επιχειρηματία και την μακρινή….Βενεζουέλα»

Η απάντηση του Υπουργείου

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει πως η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών διενεργεί σε συνεργασία με τις Κυπριακές Αρχές έρευνα για τις υποθέσεις του Βγενόπουλου, ενώ υπογραμμίζει πως μετά τον αιφνίδιο θάνατό του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία που χρεώθηκε αυθημερόν σε εισαγγελικό λειτουργό για επεξεργασία και στη συνέχεια διαβιβάστηκε για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Σχετικά άρθρα