Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίτσας: Oι γερμανικές οφειλές δεν πρόκειται να παραγραφούν

Βίτσας: Oι γερμανικές οφειλές δεν πρόκειται να παραγραφούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Γερμανική Κατοχή, Δημήτρης Βίτσας, Κατοχικό Δάνειο,

Οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, είναι ένα αυθύπαρκτο θέμα που άνοιξε την ημέρα της αποχώρησης των κατοχικών δυνάμεων από τη χώρα μας, συνεχίζει να υπάρχει και δεν επιδέχεται συμψηφισμούς. Στα ζητήματα αυτά δεν υπάρχει παραγραφή», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την αντίσταση των Κρητών στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που διοργάνωσε το υπουργείο, στο Πολεμικό Μουσείο.

«Είναι μια εκκρεμότητα, συνέχισε, που η τακτοποίησή της, πρέπει να ενδιαφέρει και την ίδια την γερμανική κυβέρνηση, ως στοιχείο συνεισφοράς σε μια δημοκρατική και ειρηνική Ευρώπη».

«Η δικαίωση των ελληνικών διεκδικήσεων αποσκοπεί στο να κλείσει μια πληγή και να προχωρήσουμε μπροστά. Για μια Ευρώπη του μέλλοντος, που γνωρίζει την ιστορία της και διδάσκεται από αυτή. Γιατί μια Ευρώπη που αγνοεί τις μελανές σελίδες της ιστορίας της, είναι καταδικασμένη αργά ή γρήγορα να τις ξαναζήσει», επανέλαβε…

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στα «όσα λέγονται, αναφορικά με τις συνθήκες που ορίζουν τα σημερινά σύνορα στην περιοχή μας, κυρίως τη Συνθήκη της Λωζάνης, τονίζοντας, δεν μας αφήνουν αδιάφορους».

«Παρακολουθούμε στενά, αλλά είμαστε και ξεκάθαροι, «αλυτρωτικές» κορώνες που εκστομίζονται από οπουδήποτε, είτε για εσωτερική χρήση άλλων χωρών, είτε από εξωτερικούς φόβους ή επιδιώξεις, καλό θα είναι να αποφεύγουν την αναφορά στην Ελλάδα» προέτρεψε.

“Η Ελλάδα δεν διεκδικεί από κανέναν τίποτα”

“Η Ελλάδα δεν διεκδικεί από κανέναν τίποτα, αλλά ταυτόχρονα, ξέρει ποια είναι τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αυτά δεν τα βάζει σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης.

Απάντηση στην όποια αμφισβήτηση δίνουμε τόσο με την πολιτική που ασκούμε σε διεθνές επίπεδο, όσο και με την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων”, κατέστησε σαφές.

Τα στοιχεία από τα γερμανικά αρχεία της Βέρμαχτ που επεξεργάζεται η διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, φωτίζουν άγνωστες και γνωστές πλευρές των δεινών που υπέστησαν οι Κρητικοί.

Τεκμηριώνουν ότι αυτό που συντελέσθηκε στην διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην Κρήτη και γενικά στην Ελλάδα, δεν ήταν μόνο έγκλημα πολέμου, αλλά και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, επισήμανε περαιτέρω.

Διαβεβαίωσε δε, ότι “θα συνεχίσουμε την υποστήριξή μας στο έργο της ΔΙΣ διευρύνοντας το πεδίο της έρευνας της, εξασφαλίζοντας και άλλα αρχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείας της Αμερικής, αλλά και τα αντίστοιχα αρχεία από τη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα