Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ προαναγγέλλει δικαστική δίωξη κατά της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO

Το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ προαναγγέλλει δικαστική δίωξη κατά της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για GPO, Δραχμή, Δραχμή Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση,

Με ανακοίνωσή της η Δραχμή Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση καταγγέλλει την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO για παραπλανητική δημοσκόπηση και δηλώνει ότι θα εξετάσει την περίπτωση δικαστικής δίωξης κατά της συγκεκριμένης εταιρείας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Την Πρωτομαγιά το βράδυ στις 9,30μμ., εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO ( Greek Public Opinion) κάνοντας τυχαία δημοσκοπική έρευνα πρόθεσης ψήφου, τηλεφώνησε σε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος ΔΡΑΧΜΗ στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας ρωτώντας ποιο κόμμα θα ψηφίσει, μεταξύ άλλων και στις ευρωεκλογές. Στην ερώτηση δε ζήτησε αυθόρμητη απάντηση αλλά ανέφερε ονομαστικά όλα τα κόμματα της Βουλής και Ευρωβουλής, καθώς και σχεδόν όλα τα μικρότερα εκτός Βουλής, περιλαμβανομένου των κομμάτων των κκ. Τζήμερου, Αλαβάνου κλπ., ή όπως ανέφερε, άλλα κόμματα χωρίς καμιά αναφορά στο κόμμα ΔΡΑΧΜΗ.

Το στέλεχός μας ρώτησε ποια είναι τα άλλα κόμματα και έλαβε την απάντηση, διάφορα. Το στέλεχος της είπε ότι προτίθεται να ψηφίσει το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ και τότε η ασκούσα χρέη δημοσκόπου κυρία γέλασε και είπε ποιο είναι αυτό, τι εννοείτε ! Το στέλεχός μας της απάντησε ότι είναι γνωστό κόμμα που όφειλε να το είχε περιλάβει ανάμεσα στα άλλα εκτός Βουλής μέχρι σήμερα κόμματα. Και ότι, την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά της συγκεκριμένης εταιρείας θα την καταγγείλει ανοικτά στην ESOMAR και στη ΣΕΔΕΑ, όπως και κάνει άμεσα. Η παραπλανητική αυτή δημοκοπική συμπεριφορά μας έχει καταγγελθεί και από άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Είναι προφανές ότι, και μόνο το όνομα ΔΡΑΧΜΗ θα προσέλκυε σημαντικό αριθμό πρόθεσης ψήφου και αυτός είναι ο λόγος και όχι μόνο, που η καλή εταιρεία δεν τη συμπεριλαμβάνει στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιό της.

Επίσης, το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ θα εξετάσει και την περίπτωση δικαστικής δίωξης της συγκεκριμένης εταιρείας, επειδή εκτός από άκρως αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική, βλάπτει την εκλογική του προοπτική, δημιουργώντας πλαστή δημοσκοπική εικόνα για ένα κόμμα με συγκεκριμένη και έντονα ορατή ονομασία, σοβαρό πολιτικό πρόγραμμα και στελέχη που έχουν ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους στην κοινή γνώμη και είναι σε θέση να γνωρίζουν τη σημαντική ανταπόκριση τους στους ψηφοφόρους που διευρύνεται καθημερινά, παρ΄ όλο τον αποκλεισμό τους από τα κεντρικά ΜΜΕ, γεγονός που τίθεται και στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών. ( Το όνομα και το συγκεκριμένο τηλέφωνο στο οποίο έγινε η τυχαία δειγματοληψία της GPO είναι στη διάθεση της ESOMAR, της ΣΕΔΕΑ,της GPO, της Διακοματικής Επιτροπής Εκλογών και των δικαστικών αρχών).

Σχετικά άρθρα