Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο ΕΣΡ προσέφυγαν Τζήμερος και Σκυλακάκης για τον τηλεοπτικό αποκλεισμό τους

Στο ΕΣΡ προσέφυγαν Τζήμερος και Σκυλακάκης για τον τηλεοπτικό αποκλεισμό τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Θάνος Τζήμερος, Θόδωρος Σκυλακάκης,

Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προσέφυγαν οι Πρόεδροι των κομμάτων “Δημιουργία, ξανά!” και “Δράση” κ.κ. Θάνος Τζήμερος και Θεόδωρος Σκυλακάκης, καταγγέλλοντας τον συστηματικό αποκλεισμό τους από τα δελτία ειδήσεων των εθνικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Ενώ τα δύο κόμματα, ως συνασπισμός, είχαν ποσοστό στις τελευταίες εκλογές 1,6%, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής, ο Θάνος Τζήμερος είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και εκπροσωπούν στις ευρωεκλογές το τρίτο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κόμμα (ALDE, τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη), έχουν το ένα δέκατο του μεριδίου που τους αναλογεί στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές των εθνικών τηλεοπτικών σταθμών, κατά παράβαση του νόμου και του συντάγματος που προβλέπει «την υποχρέωση για αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων».

Το φαινόμενο του σχεδόν ολοκληρωτικού αποκλεισμού από τα τηλεοπτικά δελτία που διαρκεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, επιβεβαιώνεται από τις σχετικές δημοσιευμένες μετρήσεις με βάση τις οποίες τα δύο κόμματα έχουν λιγότερο από 0,2% μερίδιο τηλεοπτικού χρόνου (ενδεικτική η περίοδος Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2013).

pososta

Σχετικά άρθρα