Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Μπουτάρης πρέπει να δώσει… 16,5 εκ. ευρώ σε 48 ώρες

Γιατί ο Μπουτάρης πρέπει να δώσει… 16,5 εκ. ευρώ σε 48 ώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μπουτάρης, Δήμος Θεσσαλονίκης,

Ραβασάκι στον Γιάννη Μπουτάρη και το δήμο Θεσσαλονίκης καλώντας τον να πληρώσει εντός 48 ωρών 16,5 εκατομμύρια ευρώ έστειλε η οικονομική επιθεωρήτρια Μαρία Θεοδωροπούλου.

Σε διαφορετική περίπτωση εάν δεν καταβληθούν τα χρήματα αυτά αναμένεται να «μπλοκάρουν» οι λογαριασμοί του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αφορά τις εισφορές των υπαλλήλων του δήμου προς τα ασφαλιστικά ταμεία την περίοδο 1999-2008 οι οποίες μπορεί να παρακρατήθηκαν ωστόσο δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους ποτέ.

Το ποσό της οφειλής ανέρχεται στα 6,9 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό προσαυξήθηκαν άλλα 9,6 εκατομμύρια τα οποία το εκτινάσουν στα 16,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που εστάλη στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης από την οικονομική επιθεωρήτρια ο δήμος έχει στη διάθεσή του μόλις 48 ώρες προκειμένου να καταθέσει το ποσό διαφορετικά, όπως δηλώνει στην karfitsa η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα ενδεχομένως να «μπλοκαριστούν» οι λογαριασμοί.

Τα αντανακλαστικά του δημάρχου, που βρίσκεται στην Αθήνα, των οικονομικών και νομικών υπηρεσιών του δήμου υπήρξαν άμεσα, αφού κατατέθηκε υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το γενικό Λογιστήριο του κράτους και το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας μεταξύ άλλων να συνεχιστούν οι έλεγχοι και να καταλήξουν σε ένα συγκεκριμένο ποσό για το συνολικό ποσό που οφείλει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Στο υπόμνημα ζητείται επίσης να μην ληφθεί κανένα μέτρο σε βάρος του δήμου Θεσσαλονίκης…

Σχετικά άρθρα