Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοδιοικητικές εκλογές – Ήττα Μητσοτάκη: Έχασε τις 5 από τις 6 Περιφέρειες και τους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας η ΝΔ

Αυτοδιοικητικές εκλογές – Ήττα Μητσοτάκη: Έχασε τις 5 από τις 6 Περιφέρειες και τους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας η ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Γιάννης Τρεπεκλής, Γιώργος Αμανατίδης, Δημήτρης Κουρέτας, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αθήνας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Πατρέων, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Κώστας Μουτζούρης, Μακεδονία, Πάτρα, Πελοπόννησος, Χάρης (Χρυσόστομος) Δούκας, Χριστόδουλος Τοψίδης,

Έχασε τις 5 ασπό τις 6 Περιφέρειες στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών η Νέα Δημοκρατία, καταστρέφοντας έτσι το αλαζονικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για γαλάζιους Περιφερειάρχες και στις 13 Περιφέρειες.

Συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη προηγείται ο Χριστόδουλος Τοψίδης με 51,19%.

Στο Βόρειο Αιγαίο προηγείται ο Κώστας Μουτζούρης με 52,63%.

Στη Δυτική Μακεδονία προηγείται ο Γιώργος Αμανατίδης με 56,40%.

Στη Θεσσαλία προηγείται ο Δημήτρης Κουρέτας με 58,86%.

Στα Ιόνια Νησιά πρώτος είναι ο Γιάννης Τρεπεκλής με 66,1%.

Στην Πελοπόννησο προηγείται ο Δημήτρης Πτωχός με 52,14%, που είναι και ο μοναδικός υποψήφιος περοφερειάρχης που είχε το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος και κέρισε τις εκλογές.

Ήττες και στους τρεις μεγαλύτερους Δήμους

Σε επίπεδο Δήμων ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, έχασε και στους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, σε δύο εκ των οποίων έπειτα από την α’ Κυριακή των εκλογών βρισκόταν να προηγείται.

Στην Αθήνα, ο απερχόμενος Κώστας Μπακογιάννης, έχασε με 56% έναντι 44%, όταν την πρώτη Κυριακή προηγούνταν με 41,35% έναντι 14,19% του Χάρη Δούκα.

Στην Θεσσαλονίκη συντριπτική νίκη του Στέλιου Αγγελούδη με ποσοστό 67,23% έναντι του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα .

Τέλος στην Πάτρα, ο προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, Κωσνταντίνος Σβόλης, δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και έχασε από τον υποψήφιο του ΚΚΕ, Κώστα Πελετίδη που εξασφάλισε την Τρίτη διαδοχική θητεία με 56,70% έναντι 43,3%.

Σχετικά άρθρα