Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Μετά τα αεροδρόμια ακολουθούν ΟΛΠ και ΟΛΘ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Fraport, Αποκρατικοποιήσεις, Κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζος, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Περιφερειακά Αεροδρόμια, Στέργιος Πιτσιόρλας, ΤΑΙΠΕΔ,

Θετική για την Ελλάδα χαρακτήρισε την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλας, ο οποίος υπογράμμισε πως ακολουθούν τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ.Πιτσιόρλας τόνισε ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για τα αεροδρόμια, ακολουθούν τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Για τον ΟΛΠ είπε ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα, θα υπάρχουν προσφορές έως τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ υποστήριξε ότι η διαδικασία για τον ΟΛΘ θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

«Η κυβέρνηση προχωράει με αποφασιστικό τρόπο στην υλοποίηση του προγράμματος που εξήγγειλε παραμονές των εκλογών και το οποίο περιείχε ένα μεγάλο κομμάτι αποκρατικοποιήσεων για το οποίο πήρε την έγκριση του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας, ο οποίος τόνισε ότι αναμένεται η αντίστοιχη ολοκλήρωση της διαδικασίας για το ΔΕΣΦΑ ενώ εκτίμησε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η συμφωνία με τους επενδυτές για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Όπως είπε, ο διαγωνισμός για τον Αστέρα Βουλιαγμένης ολοκληρώθηκε παλιότερα, είχε υποβληθεί σχέδιο στο ΣτΕ το οποίο όμως απερρίφθη και πλέον γίνεται προσαρμογή στα δεδομένα της απόφασης αυτής σε συνεννόηση με τους επενδυτές ώστε με το ίδιο τίμημα να προκύψει προσαρμοσμένο σχέδιο.

Ο κ.Πιτσιόρλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο Ελληνικό, για το οποίο είπε ότι αρχίζει η συζήτηση για τη βελτίωση του σχεδίου δεδομένου ότι η ΛΑΜΔΑ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Ντουμπάι και την Κίνα.

Υποστήριξε ότι σε αυτή τη διαδικασία θα λάβουν ενεργό μέρος και οι δήμοι της περιοχής και πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης θα υπάρξει τελική συμφωνία για υλοποίηση, στους πρώτους μήνες του 2016.

«Η εικόνα είναι ότι προχωράμε με ικανοποιητικό ρυθμό και με τρόπο που συμβάλλει στην αλλαγή της ελληνικής οικονομίας διεθνώς, χάρη στα πρώτα θετικά βήματα εμπιστοσύνης των επενδυτών που θα βοηθήσουν να εξέλθει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και των μειώσεων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος εκτίμησε ότι συνολικά -συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων- τα έσοδα του Δημοσίου από τις αποκρατικοποιήσεις θα πλησιάσουν το 2016 τα 3 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα