Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στους τζιχαντιστές

Τσίπρας: Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αλέξης Τσίπρας, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Ισλαμιστές, Μέγαρο Μαξίμου, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δείτε τα αποτελέσματα της τριμερούς πρωτοβουλίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που παραδοσιακά έχει καλές σχέσεις με τις αραβικές χώρες, αλλά και σχέσεις ειλικρινείς με το Ισραήλ. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που υποφέρει από την κατοχή της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε σημαντική γεωπολιτική θέση στην περιοχή» είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε αναφερόμενος στους τζιχαντιστές:

“Θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο της διαμεσολάβησης, ώστε να προωθείται η λογική στην επίλυση των κρίσεων. Στην ΕΕ υπάρχουν χώρες με διαφορετικές απόψεις. Απέναντι όμως στον φασισμό μιας τυφλής τρομοκρατίας οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να απομονώσουμε τα ακραία ισλαμιστικά στοιχεία στοιχεία για να μην μολύνουμε τις κοινωνίες μας, αλλά και να εμπεδώσουμε στους πολίτες των χωρών μας το αίσθημα της ασφάλειας.”

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία με την Αίγυπτο και έκανε αναφορά στο Παλαιστινιακό.

«Η Ελλάδα και η Αίγυπτος έχουν παραδοσιακά στενές σχέσεις. Υπό αυτή την έννοια ο ένας καταλαβαίνει τον άλλον πολύ καλύτερα. Και η Ελλάδα στάθηκε δίπλα στον Αιγυπτιακό λαό που πέρασε δύσκολες στιγμές πριν από λίγα χρόνια. Υποστηρίζουμε δίκαια αιτήματα της Αιγύπτου στα Ευρωπαϊκά φόρα. Και η Αίγυπτος στηρίζει ελληνικά αιτήματα στους οργανισμούς που συμμετέχει» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Θέλω να τονίσω ότι η Αίγυπτος ανακάμπτει από την αποσταθεροποίηση που βίωσε τα τελευταία χρόνια. Φανταστείτε μέσα σε αυτά που βιώνουμε με το Ισλαμικό Κράτος, να είχαμε μία αποσταθεροποιημένη Αίγυπτο, το τί θα σήμανε αυτό για την περιοχή. Η συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου μπορεί να δίνει λύσεις, όπως στο Παλαιστινιακό.”

Από την πλευρά του, ο κ. Σίσι ανέφερε πως «συνεργαζόμαστε και ενδιαφερόμαστε να αναπτυχθεί αυτή η συνεργασία, όπως το θέμα διευθέτησης της ΑΟΖ». Πρόσθεσε ότι «δραστηριοποιούμαστε και κινούμαστε με βάση το διεθνές δίκαιο και τίποτα άλλο».

Σχολιάζοντας τα προβλήματα αποσταθεροποίησης που πέρασε η χώρα του, άφησε αιχμές κατά Ευρωπαϊκών χωρών για τη στάση τους όταν ανέλαβε ο ίδιος την εξουσία. «Ισως δεν είχαν δει από την αρχή τη σοβαρότητα των προβλημάτων στην Αίγυπτο γι’ αυτό δεν υπήρξε από την αρχή κατανόηση» είπε και συνέχισε:

“ Βέβαια μετά από δύο χρόνια το πρόβλημα ξεκαθάρισε στην Ευρώπη”

Σχετικά άρθρα